Megdöbbentő állatkísérlet: 18 hónapig élt a Frankenstein-kakas?

2017. május 17., szerda
1945 szeptember 10-én egy Frankenstein-történetbe illő eset vette kezdetét, és egy megmagyarázhatatlannak tűnő biológiai rejtély...

Az egész incidens egyszerre hátborzongató, és megvan benne a tudományosság bizonyos foka, és egyben egy csipet misztikum is.

Ugyanis ép ésszel szinte felfoghatatlan, ami egy coloradói farmon történt, és zajlott le 18 hónapon át. Sokak szerint megmagyarázhatatlan biológiai rejtéllyel állunk szemben, míg mások úgy vélik, a tudománynak sikerült később megválaszolni a bizarr eseményekre a kérdést.

Egy Coloradoban élő farmer 1945. szeptember 10-én egy kakast vitt haza, hogy majd otthon levágják, és megfőzzék.

Aztán ahogy le akarták csapni a fejét, hogy meglegyen belőle az ebéd, addig mozgolódott, hogy a bárd úgy sújtott le rá, hogy életben maradt, méghozzá fej nélkül.

A Mike névre keresztelt állatnak eltűnt a feje, és képes volt összesen 18 hónapon át életben maradni, ezzel egy hatalmas megfejtendő feladványt adva a kutatóknak.

El is vitték magukkal a húspiacra, és egy-egy korsó sörben fogadtak az ismerőseikkel, hogy vajon létezik-e élő fejetlen kakas. Gyorsan elterjedt a hír Fruitában, hogy egy csodás lény lakozik köztük, s a helyi újság napokon belül interjút készített az Olsen-házaspárral.

Az eset hamar világhírű lett, és rengeteg pénzt kerestek az egésszel.

Mindenki azt próbálta megfejteni, hogyan lehetséges, hogy egy ilyen állat fej nélkül életben maradjon. Mivel se agya nem volt, sem táplálkozni nem tudott.

Egy lefejezés során az agynak minden kapcsolata megszűnik a test többi részével. Sokak szerint ezért lehetetlen volt, hogy éljen, mégis túlélt. Egyes orvosok és sebészek arra gyanakodtak, hogy valahogyan megmaradthatott a gerincvelővel való kapcsolat.

Az elméletük szerint Mike lefejezése során a penge elkerülte a fő nyaki vénákat, az egyik fülét, valamint az agytörzs nagyobbik részét, így a szervezet működéséhez elengedhetetlen funkciók nem sérültek, így életben tartották a kakast.

Mások zombi kakasnak nevezték el, és azt terjesztették, hogy valójában valamiféle fekete mágia, vagy egy indián átok tartja életben a jószágot.

A tudósok és orvosok számítása szerint az agyának 80 százaléka épen maradt, és szinte minden fontos rész, ami szabályozza az állat pulzusszámát, légzését, emésztését sértetlen maradt.

A házaspár egy cseppentő eszközzel etette, így volt képes az állat életben maradni, de már abszolút nem lehetett tudatában, már ha beszélhetünk ilyenről egy kakas esetében.

A biológiai rejtély tehát már akkoriban nagy valószínűséggel megoldódott, de azóta sem történt hasonló eset, ami sok kérdést vet még fel az incidens kapcsán.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély érdekes érdekesség bizarr


Megtekintések száma: 103348

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet