Megdöbbentő bizonyítékok kerültek elő Jézus keresztjével kapcsolatban?

2017. május 19., péntek




2000 éves szegek, és egy lehetséges DNS maradvány vezethet el Krisztus véréhez és genetikai kódjához?

1990-ben egy ősi jeruzsálemi sírból kerültek elő azok a 2000 éves szögek, melyekről azt beszélik, hogy azokkal feszítették keresztre Jézust. A heves vitákat kiváltó relikviák később eltűntek, majd nemrégiben újra előkerültek, ismét nagy port kavarva maguk körül. Tényleg ezek bizonyítják Krisztus létezését? Rajta lehet Isten fiának vére, és így DNS-e?

A leleteket még az 1990-es évben találták meg egy ősi sírban valahol Jeruzsálemben. A későbbi vizsgálatok során bizonyosodott be, hogy a sír közel 2000 éves lehet, és az ott talált tárgyak, így a szögek is.

A sírban fedezték fel azt a kő ládát, amely Jézus tárgyalását vezető Joseph Caiaphas csontjait tartalmazta.

Azonban alighogy megkezdődtek az ásatások, valami különös dolog történt. A feltárt leletek, így a csontok és a szögek váratlanul eltűntek, mintha sose lettek volna.

Senki sem tudta, hogy ellopták őket, vagy titokban tovább szállították-e a Vatikánba megőrzésre. Erről talán csak az ott tárolt titkos dokumentumok tudnának valamit mondani, ezeket azonban átlag halandó ember nem láthatja.

Sokáig nem lehetett lenyomozni, hogy merre lehetnek a leletek, aztán ugyanolyan váratlanul, mint ahogyan eltűntek, újra megjelentek.

Ekkor ült el a tudósokban, régészekben, kutatókban újra a gondolat, hogy talán érdemes lenne újra megvizsgálni, mai modern eszközökkel a rejtélyes szögeket.

Egy kutató, Simcha Jacobovici újra megvizsgálta a szögeket, és érdekes feltevésre jutott, miszerint

lehetséges, hogy tényleg ezek voltak azok a szögek, amelyek segítségével keresztre feszítették Jézust.

Egy Tel Avivban található laboratóriumban végezték fel az erre vonatkozó vizsgálatokat

A régi városrész közelében található sírt újra felkeresték, hátha találnak érdekes nyomokat. A dokumentumokból, és az első ásatás feljegyzéseiből nagyon érdekes dolgok derültek ki.

Több olyan doboz is előkerült a sírban, melyek csontokat tartalmaztak, némelyikben pedig különféle eszközök, korabeli iratok voltak.

Sok tudós úgy gondolja, hogy Jacobovici feltevése alapvetően lehetséges, mivel Caiaphas szorosan köthető a keresztre feszítéshez, így

a sírkamrában talált 2000 éves szögek valóban származhatnak Krisztus keresztfájáról.

Túl sok a szokatlan tényező, emiatt nem lehet véletlen, hogy ott találtál meg a szögeket.

Krisztus vére a szögeken?

Természetesen mikor először felvetődött az, hogy Jézushoz, és a keresztre feszítéshez köthetőek a leletek, azonnal felmerült a kérdés, mi van, ha vért találnak rajta?

Nem lett volna lehetetlen, sok ezer éves leleteken is előfordult már, hogy vért, vagy komplett DNS-t találtak.

Ráadásul a Biblia leírja, hogy Jézus testén áthatoltak ezek a szögek, tehát nem csak vér és DNS, hanem akár csontszilánkok maradványai is bele lehetnek kövülve a szögek felszínébe.

A szögek hitelesnek tűnnek. A radiokarbonos kormeghatározás szerint közel 2000 évesek, vagyis pont abból az időből valóak, amikor Jézust is halálra kínozták a Golgotán.

A szögek végei el vannak hajlítva, ami szintén arra utal, hogy keresztre feszítéshez használták fel őket. Mikor beverték a szögeket, megfordították a keresztet, majd kalapáccsal ütve elhajlították a végét, hogy még szorosabban tartson, és ne essen ki a helyéről.

Állítólag végeztek már rajta DNS vizsgálatokat is, azonban nem találtak rajta olyan anyagot, mely tisztán és egyértelműen a vér jelenlétéhez köthetőek, ugyanakkor egy kevés rejtélyes szennyeződés jelenlétét érzékelték.

Az egyik később előkerült, és megtalált szögre egyébként egy nagyobb csontszilánk volt rákövesedve, melyről sokáig azt hitték, hogy csak kőzet, azonban olyan ásványokat találtak benne, mely arra utal, hogy valaha az egy csontállomány volt.

Azonban még ha találnának is rajta DNS maradványokat a jövőben, nincs mivel összevetni, így nem derülne ki talán soha, hogy valóban Krisztus genetikai kódját találták volna meg.

Az egyetlen lehetséges elméleti megoldás az lenne, hogy ha ténylegesen találnának a szennyeződésben vérlemezke maradványokat, vagy DNS szekvenciát, akkor azt össze lehetne vetni a Torinói leplen talált anyagokkal.

Ha a kettő egyezik, akkor komoly esély van rá, hogy mind a szögek, mind a lepel hiteles, vagyis Jézus életének utolsó mozzanatai történelmileg igazolttá válnak.

hihetetlen vallás jézus isten történelem biblia


Megtekintések száma: 231484





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet