Megdöbbentő dolgok derültek ki egy több ezer éves agyagtábláról!

2017. augusztus 28., hétfő
Ausztrál kutatók váratlan felfedezést tettek. A sumerok mindennél régebben használták a komplex matematikát?

Olyan felfedezést tettek, mely bebizonyította, hogy a sumerok bonyolult matematikai számításokat voltak képesek végezni.

Ez pedig rengeteg egyéb rejtélyes kérdést felvet a sumerok, az ősi tudás, és az idegenek kapcsolatáról.

Az új vizsgálatnak köszönhetően azonosították a vésett jeleket, amelyek a püthagoraszi számhármasok speciális mintázatát mutatja.

Bizonyossá vált, hogy az ősi matematikusok arra használták a táblát, hogy paloták, templomok és csatornák megtervezéséhez végezzenek vele számításokat.

A Plimpton 322-t eddig senki sem tudta megfejteni közel hét évtizeden át, és senki sem gondolta, hogy a püthagoraszi számhármasok lehetnek a megoldó kulcsai.

A Plimpton 322 táblán négy oszlopban és 15 sorban számok vannak az akkoriban jellemző ékírással írva, hatvanas számrendszerben. "Kutatásainkból kiderült, hogy a Plimpton 322 derékszögű háromszögek formáit írja a trigonometria egy újszerű, arányokon és nem szögeken és kerületen alapuló módszerét használva. - írja az Origo.

Vitathatatlanul egy zseni lehetett, aki megalkotta a táblát, de sokak szerint önmagában az is lenyűgöző, hogy ilyet egyáltalán értelmezni tudtak.

A paleoasztronautika hívei szerint ez nem véletlen volt így, és valójában ősi idegenek segítsége kellett ahhoz, hogy az emberiség, főleg a sumerok ilyen összetett matematikai tudásra tegyenek szert.

Azt gondolták, hogy Hipparkhosz volt a trigonometria atyja, azonban a 3200 éves sumer kőtábla bebizonyította, hogy ez nem így van, és a sumer civilizáció az összes civilizációt megelőzte matematikában a Földön.

Az agyagtáblát több mint száz éve fedezte fel a mai Dél-Irak területén a legendás régész, Edgar Banks, akiről Indiana Jones alakját is mintázták.

Hogy valóban volt-e idegen közbenjárás a tudás megszerzésében, azt nem tudni, de sokan hisznek a Földet a múltban meglátogató ősi idegenek elméletében.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek ősi idegenek ősi tudás sumerok


Megtekintések száma: 160823

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet