Megdöbbentő: egy olasz fordító szerint a Biblia nem is Istenről beszél!

2023. április 8., szombat




Állításai súlyosan felboríthatják mindazt, amit a Szent Könyvről tudunk.

A katolikus Mauro Biglino rengeteg kutatást végzett a bibliával kapcsolatban, és nagyon megdöbbentő dolgokat nyilatkoztatott ki.

Olyan dolgokat, amik az összes hívő ember számára elfogadhatatlanok lesznek, noha állítja, ez a teljes igazság a Bibliáról és Istenről.

A vallási szövegek fordításával és tanulmányozásával foglalkozó szakember a szakmája egyik legjobbja, érdemes lehet odafigyelni a szavaira.

Ő viszont azt mondja, hogya Biblia nem az, aminek látszik, azt is elmondta, hogys miért és hogyan...

Biglino arra hívja fel az embereket, hogy csak szó szerinti értelemben olvassák el a Bibliát. Könyveiben sokszor azt állítja, hogy a vizsgált kérdéseket a “Tegyünk úgy, mintha …” feltevéssel kell olvasni, abból kiindulva, hogy a jelen Biblia nem az eredetileg írott szöveg.

Szerinte ugyanis számos kutatás, és a szöveg nylevtani szerkezete is ara utal, hogya Biblia nem szimbolikusan ír le dolgokat.

Vagyis az emberek csak belelátják ezeket a szimbolikákat, és valójábamn szó szerint kellene értelmezni.

Ha viszont így értelmezzük a Bibliát, akkor rá kell jönnünk, hogy nem Isten létezése mellett tesz "hitet".

A szakember nem kevesebbet állít tehát, mint azt, hogy a Biblia egy krónika, egy történet Jákób (vagy Izráel) családja és az Elohim csoporthoz tartozó Yahweh-nek hívott egyén között, aki az Elohim csoporthoz tartozott, akinek vezetője, Elyon, arra utasította őt, hogy uralkodjon ezeken az embereken: ezt egyértelműen, nyíltan és mindenek felett kizárólagosan teszi.

“A Biblia nem Istenről beszél” című könyvében egy olyan szóra utal, amely a Mindenható Urat sugallja.

Kutatásai alapján ugyanis ez nem valmai felsőbb erő, valami magoasztos entitás jelzője, hanem azt jelentette, hogy a Sztyeppe Ura. aA Jeruzsálemi Biblia megjegyzi (1Móz.17,1): a SHADDAI héber kifejezést, ezt fordították tévesen mindenhatónak, de a Sztyeppe Urát jelentette.

A Biblia értelmetlen, mert nem kapta meg a helyes értelmezést. Ez egy mese a háborúról és egy üzletet mond el, egy szövetséget egy család és egy határozott alak között - állítja a szakember.

Természetesen ahogyan az lenni szokott, nagyon sokan kiakadtak az elmélet hallatán, és mindjárt Istenkáromlással kezdték el vádolni a szakembert.

Pedig ő csak közzétette a kutatásait, és szerény szakmai véleményét, és fel merte vetni, hogy talán nem kellene mindenfélét belelátni a Bibliába, hanem szó szerint kellene értelmezni...

OSZD MEG másokkal is!

rejtély érdekes hihetetlen rejtélyek megdöbbentő


Megtekintések száma: 75509





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet