Megdöbbentő elmélet az idegenekről: talán teljesen mások, mint gondoltuk?

2023. augusztus 8., kedd




Lehet, hogy életre alkalmatlan bolygón is megélnek, mert nem is biológiai lények?

Az emberek évtizedek óta reménytelenül kutatja a csillagokat hozzá hasonló lényeket keresve. Azonban mi van, ha egyáltalán nem is hasonlítanak ránk?

És mi van akkor, ha még csak nem is élők?

Egy megdöbbentő elmélet, melyet Martin Rees neves csillagász vetett fel, azt állítja, hogy az idegenek nem biológiailag létező, és élő kreatúrák lehetnek, hanem elektronikus elven működő entitások, robotok.

Teljesen logikus lenen a feltételezés, hogy robotokról beszéljünk Ha egy civilizációnak lehetősége adódik rá, hogy összeolvassza magát a gépekkel hosszú évszázadok alatt, akkor azt meg is fogja tenni, elvégre evolúciós előnyére fog válni.

Így módon egy olyan technológiai alapú faj alakulhat ki, melyet nem köt többé az idő, mivel a tudat egy másik robotikus testbe bármennyiszer átültethető, és képesek olyan helyeken megélni, ami az élet számára egyébként alkalmatlan lenne.

Csillagközi utazásokra indulhatnának, és rejtett kolóniákat építhetnének fel bármelyik kopár bolygón, vagy csillagrendszerben. Nem lenen szükségük másra, mint energiára, melyet a csillagok fényéből tudnának kinyerni, vagy az adott bolygó kőzetanyagából.

Ily módon ez a felvetés azt jelentheti, hogy több tucat olyan faj lehet a világegyetemben, melyek valójában robotok.

Ha pedig ezt figyelembe veszsük, akkor az egész eddigi idegenek utáni kutatásunkat sutba is dobhatjuk, hiszen mi végig biológiai alapú lényeket kerestünk.

Pedig hiba lenne csakis a biológiai folyamatok nyomait vizsgálni más csillagrendszerekben, és csakis a lakható bolygókat szemügyre venni.

Tény, hogy ezeken nagyobb eséllyel találhatunk életet, ugyanakkor bármely más égitesten előfordulhat technológiai alapú civilizáció.

Vagyis érdemes lenne jobban szétnézni a szomszédos csillagrendszerekben, és olyan jelek után is kutakodni, melyeket robotok hagyhattak hátra.

Talán a történelem során fogott FRB rádiójelek is valamiféle technológiai civilizáció jelei lehettek? Ki tudja.

Mindenesetre a csillagászok most úgy gondolják, nem árt úk nézőpontot is bevenni az idegenek utáni kutatásba, mert nagyobb valószínűséggel bukkanhatunk egy idegen dobotokból álló civilizációra, mint hozzánk hasonló lényekre.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technika ufó ufók idegen idegenek idegen civilizációk űrkutatás


Megtekintések száma: 118741





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet