​Megdöbbentő elmélet született a földönkívüliekről: tényleg ez lehet a kulcs?

2022. március 24., csütörtök




Ha valóban vannak az univerzumban rajtunk kívül intelligens életformák és civilizációk, akkor addig egészen biztosan nem találkozhatunk velük, amíg valami óriási katasztrófa nem történik a bolygórendszerükben.

Caleb Scharf, a Columbia Egyetem asztrobiológusa a Scientific American tudományos lapban közzétett tanulmányban arról írt, hogy jelenleg nyugalomban élhetnek a földönkívüli közösségek szerte a galaxisunkban és a világegyetemben, mivel egyelőre semmilyen veszély sem fenyegeti őket.

Amíg minden flottul működik, és nem forog kockán a túlélésük, addig szinte biztosra vehetjük, hogy nem fognak üzeneteket küldözgetni a kozmoszba. 

Mindez azonban hirtelen megváltozna, ha eljönne számukra a végítélet, ezért könnyen lehet, ha rádióhullámokat vagy egyéb frekvencián érkező jeleket fognánk tőlük, azok vészjelzéseknek bizonyulnának.

Jelenleg a tudósok E.T. után kutatva a mostani technológiai fejlettségi szintünkhöz mérten legfőképpen rádiójelek és szokatlan struktúrával rendelkező hullámok alapján vizsgálódnak. 

Mindezek ellenére Scharf úgy gondolja, leghamarabb olyan jeleket foghatunk, amelyeket valamilyen házi készítésű adóból sugározhatnak a pusztulás szélére keveredett civilizáció tagjai.

“Lehetséges, hogy az érzékeny, technológiailag fejlett fajok a negatív változást traumaként értékelnék, ezért a kitört pánik miatt az egész galaxis tudtára adnák, milyen tragédia történik náluk.”

tette hozzá Scharf.

A csillagász kiemelte, arra is nagy esély van, hogy az elméletben létező intelligens civilizációk még azelőtt kipusztulnak, hogy egyáltalán hallatnának magukról. Ha figyelembe vesszük az univerzum hatalmas kiterjedését, akkor a mi földönkívüliek utáni kutatásaink elenyészőek és jelentéktelenek lehetnek.

“Még közelében sem vagyunk annak, hogy értelmes élet nyomait fedezhessük fel szerte a galaxisban. Ehhez még az emberiségnek is fejlődnie kell.”

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 5655





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet