Megdöbbentő, régi leletre bukkantak Kelet-Kínában!

2017. május 6., szombat
A kutatók egy furcsa tárgyra bukkantak, egy különös véletlen során.

Nemrégiben, egy zsilip helyreállításakor munkások vettek valamit észre egy helyi víztározóban egy Csianghszi tartományban található városka mellett.

Az egész úgy derült ki, hogy a zsilipet helyre akarták állítani, ls ehhez tíz méterrel csökkentették a víztározó vízszintjét.

Ekkor került a felszínre az elképesztő lelet, mely mindenkit zavarba ejtett.

A vízfelszín alól ugyanis egy szobor alakja bukkant elő. Amikor aztán jobban megnézték ezt a szobrot, hamar nyilvánvalóvá vált, hogy mi ez.

Azonnal hívták a régészeket és egy kutatócsoport ott is termett a helyszínen alig 1-2 órán belül.

Víz alatti régészeti kutatás kezdődött, aminek során feltárták a szobor alsó részét is, és kiderült, hogy mi is az, amit találtak. Egy hatalmas Buddha-szobor volt.

A Buddha-fej egy vízből kiemelkedő sziklafalon látható. A tartományi régészeti kutatóintézet vezetője, Hszü Csang-csing szerint a fej stílusából arra következtettek, hogy a Ming-dinasztia idején keletkezhetett.

Különös, négyszögletű bevéséseket is találtak a szobor felületén, mely szintén arra utal, hogy építészeti munkálatok folytak a szobor közvetlen közelében.

Sőt, a szobor megtalálása óta úgy sejtik, hogy egy ősi templom is rejtőzhet annak közvetlen közelében.

A helyi feljegyzések szerint ugyanis a vízgyűjtő a hajdanán fontos vízi közlekedési csomópontként és kereskedelmi központként működő Hsziaosi település romjain terül el.

Éppen ezért könnyen elképzelhető, hogy egy templom állhatott a víztározó helyén egykoron. A templomban pedig mesés és értékes leletek heverhetnek. A régészek és kutatók tehát el is kezdték alaposabban felkutatni a területet, hátha újabb hihetetlen leletekre bukkannak.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség történelem


Megtekintések száma: 26627

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet