Megdöbbentő: romániai húsfeldolgozó üzem szennyezi a Szamost szándékosan?

2017. május 14., vasárnap




Vérszínűre váltott, és húscafatok is voltak benne... OSZD MEG másokkal is, hogy minél többen tudjanak róla!

Egy romániai húsfeldolgozó üzem okolható azért a mérhetetlen szennyezésért, ami a napokban a Szamosba ömlött, majd onnan a Tiszába terjedt tovább?

Egy szakpolitikus, Baranyi Krisztina megdöbbentő videót tett közzé az interneten, mely minden környezetére tekintettel lévő emberben rossz érzést kelt.

Baranyi Krisztina ugyanis annak járt utána, hogy miért ennyire halott a Szamos. Az utóbbi időben több helyen számoltak be arról, hogy a víz zavaros, és rendkívül sok benne a szennyeződés, de ennek okát nem találták meg.

Ekkor döntött úgy, hogy filmet forgat, és megtalálja a szennyezés forrását.

Így is lett: kiderült, hogy Magyarország határától 2 kilométerre, egy romániai húsfeldolgozó üzem okolható az egészért, ami szándékosan ereszti a Szamosba a szennyeződést, és a vegyszereket.

Húsdarabkákat, zsírt, vért és fekáliát engednek a folyóba. A hatalmas üzemből egy hosszú csövön keresztül vezetik el a Szamosba a szennyező anyagokat. A kivezető nyílásnál elviselhetetlen a bűz, a megkérdezett horgászok szerint halott a Szamos, ott már a halak is kipusztultak.

Vízmintákat is vettek a helyszínen, ami habos, sárgás színű volt, hol pedig vérvörös, és tele húsdarabokkal.

A környezetvédelmi szakpolitikusnő egy interjúban mesélt arról, hogy mi folyik az ügyben, és rávilágít arra, hogy több kilométeres szakaszon át megvan a szennyezés veszélye, miközben az interjúban bemutatja a vízmintát is, amit a helyszínen nyertek ki.

Megdöbbenő, és egyben felháborító, hogy egyes üzemek a természetet nem kímélve, nem törődöm módon engednek bele mindenféle hulladékot és mérget a folyókba...

OSZD MEG másokkal is, hogy minél többen tudjanak róla!

tudomány feltáró környezetvédelem


Megtekintések száma: 371593





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet