Megdöbbentő: szakemberek szerint az univerzum nem létezhetne!

2017. október 26., csütörtök
Ez óriási kérdéseket vethet fel a világgal kapcsolatban.

Tudósok és csillagász szakemberek jutottak arra, hogy az univerzum amit látunk, valójában nem létezhetne.

Vagyis az, hogy létezik, és benne galaxisok, csillagrendszerek, és élet alakult ki, nem következhetett volna be.

Valamiért azonban mégis létezik - ezt próbálják most megfejetni a tudósok, akiket szinte sokkolt ez a felfedezés.

A Nukleáris Kutatások Európai Központjának (CERN) kutatói szerint a világegyetem nem is létezhetne, ugyanis már a létrejöttekor meg kellett volna semmisítenie önmagát. Legalábbis a tudomány mai állása szerint.

Ez rengeteg óriási kérdést vet fel a világunkkal kapcsolatban, és sokak szerint újra felveti a világ intelligens tervezettségének mivoltát.

A világegyetem keletkezésekor a fizika standard modellje szerint ugyanannyi anyag volt jelen az univerzumban, mint amennyi antianyag.

Ezzel azonban az a gond, hogy mindkettő megsemmisítette volna egymást, és így nem maradt volna anyag, minden energiává alakult volna át.

Az antianyagban az atomot a proton, neutron és elektron helyett azok antirészecskéi, az antiproton, antineutron és a pozitron építik fel. Közönséges anyaggal találkozva megsemmisül mindkettő és energia szabadul fel.

A tökéletes szimmetria miatt - mely az anyag és az antianyag között jön létre - nem lenne szabad léteznie a világunknak.

Jelenleg kétségbeesetten keresik, hogy mi lehet a különbség az antianyag és anyag között. Egyedül ez adhatna magyarázatot a világunk létrejöttére.

Ha valóban nincs asszimetria, akkor minden az univerzumról alkotott képünk borulhat - állítják.

Minden eddiginél hatékonyabban tudják vizsgálni az antianyag tulajdonságait, ez pedig segíthet felderíteni, hogy van-e különbség az anyag kétféle formája között.

A legújabb kutatások az antianyag gravitációját vizsgálják. A tudósok szerint elképzelhető, hogy az antianyag gravitációja valamilyen módon fordítottan működik.

Ha viszont ez így van, szintén csak sokasodnak a kérdések a miértekkel kapcsolatban...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek univerzum világegyetem


Megtekintések száma: 177905

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet