Megdöbbentő tények Krisztus keresztre feszítésével kapcsolatban

2017. május 19., péntek
Az itt felsorolt 7 tényt csak kevesen ismerik, pedig a világtörténelem egyik legnagyobb alakjának halálához fűződnek.

Ekkorák voltak a Krisztusba vert szögek

Bizonyára te is elgondolkodtál már azon - ha vallásos vagy, ha nem - hogy mekkora szögeket is használtak akkor, amikor Krisztust felszegelték a keresztfára.

Nos, ezek a szögek a történészek kutatásai alapján 15-20 centiméteresek is lehettek, és a legtöbbjük már elég rozsdás, és alapvetően tompa volt, ezért még fájdalmasabb lehetett, amikor beleütötték Krisztus húsába, és eltörték vele a csontjait. A csuklóba verték a szegeket, a közkedvelt ábrázolásokkal ellentétben, ahol tévesen a tenyérben láthatóak ezek a szögek.

Iszonyatosan szenvedett

Rengeteg orvosszakértő állapította már meg korábban, hogy a keresztre feszített emberek nem lehettek mozdulatlanok, így téves az a kép, hogy Krisztus mozdulatlanul szenvedett. Egy, vagy másfél óra alatt ugyanis a mellkasára nehezedő nyomástól - a behajlított pózban felszegelt lábak nem lettek volna- egyszerűen megfulladt volna.

A rómaiak érdeke a kereszthalállal a szenvedés volt, ezért szegelték fel a lábát behajlítva, így sokkal tovább szenvedett, és megpróbálta felnyomni magát, hogy ne fulladjon meg.

A gerincoszlopig ható égő idegfájdalom azonban nem tette lehetővé, hogy sokáig így maradjon.

Ádám, az első ember által ránk szabadított halált győzte le

„Bizonyára azért, miképpen egynek bűnesete által minden emberre elhatott a kárhozat: azonképpen egynek igazsága által minden emberre elhatott az életnek megigazulása” (Róma levél, 5;18).

Ez egy az egyben leírja, hogy Jézus Krisztusnak miért volt szüksége arra, hogy meghaljon értünk. Gyakorlatilag azt a láncolatot törte meg, szakította félbe, vagy teljesítette be, amit az első ember, Ádám szabadított a világra azzal, hogy evett a tiltott gyümölcsből az édenkertben.

Valójában teljesen meztelen volt

A közhiedelemmel ellentétben Jézus meztelenül volt keresztre feszítve. Annak ellenére, hogy a legtöbb műalkotás és festmény ágyékkötővel ábrázolta, ilyen ne volt.

A korabeli római, precíz kivégzési menethez hozzátartozott, hogy már jóval a keresztre feszítés előtt, sőt, a kereszt hordozása előtt letépték az áldozat ruháját megszégyenítésképpen.

Jézus tehát megszégyenülve, hatalmas sebekkel a hátán és karjain indult meg, hogy elcipelje saját keresztjét, majd felfeszítsék rá a rómaiak.

Vért izzadt a kereszten

Van egy jeleség, mely ritkán fordul elő, de valóban alapot ad a "vért izzadni" kifejezésnek. A kór nagyon ritka, és hematohidrosisnek nevezik. Jézusnak is ilyen kórképe lehetett, ugyanis a Getsemáné kertben valóban vért izzadt, de egyes feljegyzések szerint a kereszten is.

A rendkívüli fizikai megterhelés, vagy az extrém stresszhelyzet is előidézheti, de ugyanakkor a tudomány számára a mai napig rejtély a hatásmechanizmusa, és a jelenség lefolyása.

Minden egyes nyelés égette a torkát

A keresztre feszítéskor Jézus már nagyon szomjazott. teste teljesen dehidratált volt, bőre és szája kicserepesedett. Sokak szerint azért húzta olyan sokáig a kereszten, mert a vére a kevés folyadék miatt szinte megalvadt, és csak nagyon nehezen folyt.

Minden egyes nyelés égette a torkát, mely a kereszten teljesen kiszáradt, borzalmas kínokat okozva neki.

Jézus el lett átkozva?

„Ne hagyd holttestét éjjelen át a fán, hanem temesd el őt aznap, mert Isten átka a felakasztott; és meg ne tisztátalanítsd földedet, amelyet az Örökkévaló, a te Istened ad neked birtokul.” 5. Mózes 21:23.

Sokak szerint Jézus tisztában volt azzal, hogy el lesz átkozva, és ez egy Isten által elrendelt csere. A zsidóknak ugyanis nehéz volt felvállalnia gondolatot, hogy gyakorlatilag bűnözőként lett kivégezve Jézus.

Jézus minden átkot magára vállalt, hogy megszabaduljunk a bűneinktől.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség vallás jézus biblia


Megtekintések száma: 78365

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet