Megépítették az Avatar gigantikus kétlábú robotját Dél-Koreában

2016. december 20., kedd
Olyan óriási, két lábon járó robotot építettek dél-koreai kutatók, melyet egy benne ülő ember ugyanúgy tud irányítani, mint a nagysikerű filmben.

Jamer Cameron, az Avatar című film készítője most biztosan elégedetten dől hátra, hogy nagysikerű blockbustere mennyire nagy hatással volt a technológiai közösségre és a világra.

Valóságba ültették az Avatar robotját

Ugyanis Dél-Koreában elkészítettek egy igazi, működő Mech-et (ahogyan a filmben hívják) azaz egy két lábon járó gigantikus robotot.

Hogy ténylegesen a film ihlette-e a fejlesztést, azt nem tudni, mindenesetre a dél-koreai kutatók és mérnökök alaposan kitettek magukért, ugyanis egy az egyben sikerült a technológiát a valóságba adaptálniuk.

Az általuk készített robot ugyanis úgy mozgatja a kezeit, ahogyan a filmben is: a benne ülő „pilóta” joystick-re tett kézmozdulatait követve.

A Korea Future Technology nevű cég gyártotta a szerkezetet, amit jelenleg METHOD-1 kódnéven kezelnek.

Az iparban fogják használni

A cég elmondása szerint a robotot már több éve fejlesztik, és most jutottak el arra a szintre, hogy egy komolyabb demonstráció keretében mutassák be a képességeit.

A mérnökök jelenleg ipari felhasználást látnak a robot jövőjében, de mint mondták, semmitől sem zárkóznak el, és elképzelhetőnek tartják, hogy később, a jövőben már több területen is alkalmazni lehetne.

Az alig 2 perces videó demonstráció keretében jól látható, mennyire komoly lehetőségek vannak a fejlesztésben, mely még mindig nincs kész ugyan, de már nagyon komoly dolgokat értek el benne.

Dél-Korea robothadserege?

Vannak olyan vélekedések is, miszerint Dél-Korea nem véletlen épít ilyen robotot, és hogy 5 éven belül majd ilyen METHOD-1 robotokból álló hadsereggel szeretné megvédeni magát, egy esetleges észak-korai csapástól.

Más elképzelések szerint Dél-Korea arra készül, hogyha készen áll a több száz robotot számláló hadsereg, akkor lerohanja az északi diktatúrát.

Persze ezek nagy része csak pletyka, így érdemes ezeket a híreket a helyén kezelni, azt azonban még a projekten dolgozó kutatók sem tartják kizártnak, hogy a jövőben a katonai felhasználás is szóba kerüljön, hiszen úgy gondolják, hogy a fejlesztés megbirkózna a harci körülményekkel is.

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 10136

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet