​Meghalt Benkő László, az Omega alapítója: Nyugodjon békében

2020. november 18., szerda




Meghalt Benkő László, az Omega alapítója, a magyar zenei élet meghatározó alakja. A 77 esztendős zenészlegenda halálhírét az Omega Facebook-oldalán tudatták a nyilvánossággal.

„Benkő László (1943-2020)

Megrendülve tudatjuk, hogy Benkő Laci, az Omega együttes alapítója, hosszas betegség után elhunyt. A magyar rockzene meghatározó alakját rajongók és tisztelők milliói gyászolják itthon és külföldön egyaránt. Hiábavalók a szavak, fájó a csend, döbbenten idézzük fel életművét, zenéjét, szeretetteljes mosolyát. Benkő Laci örökre velünk marad”

– írták a zenekar Facebook-oldalán.

Benkő László hosszú ideje küzdött súlyos betegségével. Szeptemberben úgy tűnt, jobban van, akkor egy jótékonysági rendezvényen újra hangszer mögé is ült.

A Fészek Kulturális Központban aznap jókedvűen, laza mozdulattal – és némi segítséggel – szállt ki az autóból az Astoriánál, a rendezvény helyszínénél.

A Blikknek akkor azt mondta:

„Jól vagyok. Sőt, tele vagyok energiával, és úgy érzem, már képes lennék végignyomni egy Omega-bulit. Délután egyébként együtt voltunk a fiúkkal, Meckyvel, Elefánttal és a többiekkel, és arról beszéltünk, hogy előbb-utóbb koncertezni kellene. Vár minket a közönség, és mi már nagyon ki vagyunk éhezve a rajongóink szeretetére. Alakul a dolog, de a járvány, ez az átkozott vírus bizonytalanná tesz mindent és mindenkit…”

„Örömmel jöttem, Balázs, a fiam hozott, jó emberek között lenni, főleg a hosszabb-rövidebb kórházi kezelések után. Sok minden megváltozott bennem, talán kicsit más ember is lettem, jobban értékelek mindent, és megpróbálom élvezni minden egyes percét, másodpercét az életnek, mert nem tudom, nem tudhatjuk, melyik a legeslegutolsó pillanat. 

Sokszor foglalkozom az elmúlás gondolatával, és van bennem félelem, de megpróbálok túlélni mindent és mindenkit...”

– mondta Benkő szeptemberben.

Benkő Lászlónál, a legendás zenésznél 2017-ben diagnosztizáltak májrákot, életmentő műtéten esett át, majd újabb betegségei miatt idén nyáron ismét kórházba került, ugyanis a tüdeje bevizesedett, ismét műteni kellett.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 2744





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet