Megható: víziló menti meg a zebrát a krokodiltól

2016. december 8., csütörtök




Aki azt mondja, hogy az állatvilágban nincsen jóság, és csak az ösztön hajtja a lényeket, annak nincs igaza. Az állatok képesek bizonyos esetben együtt érezni egymással, és mezt ez a hihetetlen videó is igazolja.

Néha az állatok olyan tettekre képesek, melyek fajokon átívelő tettek, és néha annyira példaértékűek, hogy még mi, emberek is tanulhatnánk tőlük.

Sokszor megkapja az állatvilág azt a kritikát, hogy ösztönlények. Ösztönöktől, a szaporodási vágytól vagy épp az éhségtől vezérelt lények, akik nem gondolnak másra, csak arra, amit evolúciós szinten az élet kiszabott rájuk.

Azonban időnként akadnak olyan kirívó esetek, melyek azt bizonyítják, nem csak bennünk, emberekben van meg a másik iránti szolidaritás, az együttérzés, hanem bennük is.

Orrszarvú menti meg a sárba ragadt kis zebrát.

Az állatok egyes esetekben ugyanis megmentik egymást váratlan helyzetekben. És nem azért teszik, mert az ösztönök hajtják őket, vagy maguknak akarják a zsákmányt, hanem mert mélységesen képesek együtt érezni a másikkal.

Az alábbi videóban szereplő víziló is ilyen volt. Egy krokodil támadta meg a vízben hűsölő zebrák egy csoportját, és az egyik szerencsétlenül járt állatot marcangolni kezdte, majd behúzta magával a tó közepére.

Az állatvilágban néha a leghihetetlenebb barátságok köttetnek.

A kis zebra ekkor már biztos volt benne, hogy a vérszomjas krokodil fogai között fogja kilehelni életét, mikor váratlan fordulat következett: egy vízilovakból álló kisebb falka jelent meg a színen, és megpróbálták elzavarni a krokodilt.

Nagyon nehezen sikerült, de az egyik víziló kitartóan nekitámadott, és nagy testével védte a sérült zebrát.

Egészen addig vele volt, és folyamatosan támadta a krokodilt, míg az el nem tűnt. Ekkor még megvárta, ahogy a zebra kievickél a partra, majd bicegve eloldalog a távolba.

video állatvilág megható


Megtekintések száma: 19394





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet