​Megjelent a kormányrendelet: mégis megtartanak néhány szóbeli érettségit

2021. április 10., szombat
Újabb részletek derültek ki az idei érettségiről a péntek este megjelent kormányrendeletből.

Mint kiderült, csak akkor kell a diákoknak szóban vizsgázniuk az iskolában, ha a tárgy középszinten csak szóbeli vizsgarésszel rendelkezik - ilyen például a bibliaismeret, a judaisztika vagy a népművészet és a hittan. Akkor is, ha a diák nyelvvizsgával egyenértékű vizsgát szeretne tenni az emelt szintű szóbeli vizsgával, továbbá szóbeliznek majd azok is, akik csak 12-25% között teljesítettek az írásbeli vizsgán.

A testnevelésből érettségizők is számíthatnak szóbeli érettségire, továbbá gyakorlati vizsgára, amelyen a vizsgabizottság maximum két tagja, illetve a tanára vehetnek részt. A vizuális kultúra tárgyból azonban a diákoknak nem kell gyakorlati vizsgával számolniuk, csak írásbeli érettségire.

A megjelent kormányrendelet ugyanakkor arról is tájékoztat, hogy ezen vizsgákat elektronikus úton kell megszervezni és kiértékelni. Az egészségvédelmi intézkedéseket természetesen mind az írásbelik, mind a szóbelik esetében be kell tartani. A szabályok betartása érdekében azt is kikötötték, hogy egyszerre maximum 10 diák lehet egy helyiségben.

Az írásbeli érettségit a diákok csak május 31-én és július 1-jén nézhetik meg, de beszkennelve el is lehet küldeni nekik. Ezt követően az észrevételeiket június 2-án 16 óráig tudják elküldeni emailben.


Megtekintések száma: 2759

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet