Megkezdődött a III. Világháború

2015. november 15., vasárnap
A párizsi terrortámadások közvetlen kapcsolatban állnak Szíriával és Irakkal, de nem a hírszerzés kudarca, hogy nem sikerült megakadályozni a merényleteket. Az igazi kudarc az, hogy a Nyugat még mindig nem látja be, hogy totális háborúban áll a radikális iszlámmal.

[dropcap]A[/dropcap]z izraeli Jediot Ahronót elemzője szerint itt lenne az ideje, hogy rádöbbenjünk: már meg is kezdődött a III. világháború – ami teljesen más lesz majd, mind az előző két nagy világégés volt, de ugyanúgy zajlik majd a világ minden pontján, földön és levegőben.

Dzsihád a Nyugat ellen

Ez a háború a radikális iszlám és a nyugati civilizáció között folyik – utóbbiak közé tartozik mindenki, aki elutasítja politikai követeléseiket, és nem hajlandó elfogadni az értékeiket, vagyis nem muszlim.

Ezt a háborút a földön kell megvívni. Igenisharcoló amerikai, brit és francia alakulatokat kell küldeni Szíriába és Irakba, de emellett meg kell erősíteni a határokat is, méghozzá a hírszerzés és a különleges erők bevetésével Belgiumtól kezdve Oroszországon és Kínán keresztül a Fülöp-szigetekig.

harmadik-vilaghaboru

A háború része persze az Iszlám Állam és az al-Kaida mostaninál sokkal intenzívebb bombázása is – írja elemzésében Ron Ben-Jisai.

A Sínaitól Párizsig

Az Iszlám Állam offenzívája három hete kezdődött az orosz utasszállító repülőgéppel, amelyet a jelenleg meglévő információk szerint valószínűleg felrobbantottak a Sínai-félsziget fölött.

Azt a támadást és a párizsiakat is nyilvánvalóan hónapokig készítették elő.

Az Iszlám Állam súlyos csapásokat szenved Irakban és Szíriában: orosz légi támogatással elindultak a kormánycsapatok Rakka felé, a kurdok bevonultak Szindzsárba, az iraki hadsereg pedig Ramadi ostromára készül.

A dzsihádisták ezért a keresztény Európára csaptak le, amelyről a szélsőséges mozgalmaknak még mindig a keresztes háborúk jutnak először az eszükbe.

[caption id="attachment_4075" align="aligncenter" width="740"]katonakat-vezenyelnek-parizsba 1500 katonát vezényeltek erősítésképpen Párizsba[/caption]

Franciaország és Párizs pedig „kitűnő” célpont, mert régóta a radikális iszlámmal szembeni kulturális és vallási harc élvonalában van, nagy az országban a muszlim kisebbség, és közben az európai kultúra egyik központja, a turisták egyik legkedvesebb célállomása a világon.

Párizs csak az első

Fel kell készülni arra, hogyújabb terrorista támadások lesznek nem csupán Franciaországban, hanem szerte Európában is.

Ezek megakadályozásához Európának vissza kell állítania a határellenőrzést, a biztonság oltárán fel kell áldozni bizonyos emberi és személyiségi jogokat.

[caption id="attachment_4077" align="aligncenter" width="740"]halalos-aldozatok-parizsban Az egyik áldozat letakart holtteste az egyik lövöldözés helyszínén[/caption]

„Mert a legfontosabb ezek közül bizony a jog az élethez” – vélekedik a cikkíró.

További merényletekre kell készülni Európában

Még több merényletre kell készülni Európában, mert a terroristák számára is világos, hogy a kontinens nem elég felkészült, hogy elhárítsa a támadásokat – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő vasárnap reggel az M1 aktuális csatorna műsorában.

Bár sokan a francia titkosszolgálat kudarcának tudják be a történteket, valójában nem lehet minden ilyen eseményt kivédeni, hiszen „az elhárításnak mindig szerencséje kell, hogy legyen, a terroristáknak pedig csak egyszer" - hangsúlyozta.

A Közel-Keleten folyó háborúkra leginkább a vallásháború fogalom használható, és alapvetően az iszlám vallás különböző felekezetei között zajlik már évszázadok óta.

iszlam-allam-kivegzes

Ennek egyik jellegzetessége, amikor a vallás nevében, de politikai célok elérése érdekében harcolnak egymás ellen a felek, miközben a fanatikus tömeget mozgósítják. Szerinte a fentiek alapján hiba a nyugati államok nyakába varrni azon eseményeket, amelyeknek ők is elszenvedői.

Csak együtt megy

A Nyugatnak fel kell állítania egy közös hírszerzési apparátust, amelynek értékelnie kell az összes beérkezett információt, és szükség esetén azonnal kiadni a riasztást. A „csapatba”be kell vonni Oroszországot, Kínát, és más országokat is.

Az európai államoknak létre kell hozniuk egy különleges erőt, amelynek különböző méretű egységeit a nagyobb városokban állomásoztatnák, hogy a hírszerzés riasztására azonnal képes legyen reagálni.

iszlam-allam

Izraelben ez már működik, és bár az európai vezetők eleinte nyilván ódzkodni fognak tőle, a valóság rá fogja majd kényszeríteni őket az adaptálására.

Mindehhez persze új törvények is kellenek.

Senki sem maradhat ki

A gyilkos, fundamentalista iszlám és a nyugati civilizáció, minden nem muszlim közötti világháborút kompromisszumok, tétova lépések nélkül kell majd megvívni.

Lehet, hogy ez Brüsszelnek nem tetszik, de egy csónakban evez Izraellel. „És nem, a jelenlegi terroristahullámnak semmi köze »Palesztina megszállásához«” – zárul az elemzés a Jediot Ahronótban.

katasztrófa összeesküvés politika terrorizmus harmadik világháború háborúk


Megtekintések száma: 12783

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet