Megkezdődött a végső visszaszámlálás: az ENSZ hamarosan bekövetkező katasztrófára figyelmeztet!

2018. október 21., vasárnap




Jelenleg úgy néz ki, már csak tíz évünk maradt - a klímaváltozásról szóló ENSZ-jelentés kiadása óta tucat számra jelentek meg hírek ilyen szalagcímmel.

Az emberiségnek tíz éve maradt arra, hogy megállítsa azt a most még visszafordítható folyamatot, amely az 1800-as évek óta egy fok melegedést hozott az átlaghőmérsékletben.

2015-ben köttetett meg a párizsi klímaegyezmény, amelyben közel 190 ország vállalta, hogy kettő Celsius fok alatt tartja a globális felmelegedés mértékét

–mondta Bartholy Judit, az ELTE Meteorológiai Tanszékének egyetemi tanára az M1 Világ című műsorában.

Hozzátette: már a másfél fokos vállalás is igen magas volt, most vagyunk az egy foknál, tehát az ipari forradalom előtti állapothoz képest egy egyfokos melegedés történt, de úgy tűnik, ennek is komoly következményei vannak.

A mai ember számára, már-már hétköznapivá vált, hogy olyan katasztrófákról szóló híreket olvas, mint az árvíz, vízhiány, tűzvész, szárazság, földrengés, korallzátonyok kipusztulása, tengerszint emelkedés, fajok kipusztulása, éhínség

Ez nagy baj – hangzott el a műsorban. Bár természeti csapások régen is történtek világszerte, de nem ilyen gyakorisággal.

A világ károsanyag-kibocsátása a levegő szennyezéséhez, a fogyasztói társadalom pazarlása, a töménytelen mennyiségű szemét, különösen a műanyag és a veszélyes hulladék halmozása a vizek szennyezéséhez, és mindezek együttesen az átlaghőmérséklet emelkedéséhez vezetnek. 

Ez pedig az éhínség, szegénység és a súlyos természeti katasztrófák megjelenésén keresztül köszön vissza ránk. 

Az ENSZ-jelentés tudományos kutatásokkal bizonyítja, hogy ez a folyamat visszafordítható és megállítható, ha 1,5 fok alatt tarjuk az átlaghőmérséklet emelkedését.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány kataklizma végidők


Megtekintések száma: 47495





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet