Megmagyarázhatatlan a szibériai csészealj alakú kő: ősi idegenek hagyták hátra - állítják a régészek

2022. november 13., vasárnap
A Szibériában fellelt régészeti leletnek is beillő kő idősebb a mamutok koránál. Azonban szokatlanul érdekes alakja miatt keltette fel a köztudat figyelmét. Ugyanis kísértetiesen emlékeztet egy repülő csészealjra. Bizonyíték az ősi idegenek létezésére?

Archeológusok is megvizsgálták a szokatlan követ, és sikerült is megállapítaniuk néhány dolgot vele kapcsolatban. Az egyik az, hogy a kő tökéletes kört alkot.

Olyannyira tökéleteset, hogy a régészek szerint akkoriban ilyen pontosságú kört lehetetlen lett volna alkotni.

A kő közel 200 kilót nyom, és nem üreges, ezt a röntgen vizsgálatok, lézeres letapogatások állapították meg.

Hogy kik, és miért alkották, arról nincs információ, mindenesetre a kő maga többezer éves. A leletet egy lyukban találták, mélyen a talajba temetve. Első ránézésre is látszik a kísérteties hasonlóság a csészealjak és a kő között.

Az eredeti helyszínen két hasonló objektumot találtak, az egyik azonban eltört a kiemelés során, így ez az egy maradt.

Radiokarbonos vizsgálatokkal megállapították, hogy a kőtömbből kifaragott csészealj nagy valószínűséggel 10.000 évnél is régebbi, vagyis a mamutokat is megelőzi időben.

Ismeretlen eredet

Sem eredetét, sem rendeltetését nem ismerjük, vagy azt, hogy pontosan mit szimbolizál, bár ez utóbbira rengeteg teória született.

Egyesek szerint egy óriási életnagyságú idegen űrhajó kicsinyített másáról van szó, míg mások úgy gondolják, hogy valójában egy idegen drón életnagyságú modellje, ábrázolása.

dropa-kokorongok-4

Bizonyos tekintetben - bár ezen nincsen írás - nagyon hasonlít a Dropa kőkorongokra, melyeket szintén hasonló okból óriási rejtély övez.

Rengetegféle átirata lehet a jelentésének, és hogy mit ábrázol. Ha valóban köze van  Dropa korongokhoz, akkor egyértelműen erősíti az idegenekről szóló teóriát, és azt, hogy az őskorban idegen fajok küldöttei látogatták meg bolygónkat.

ufo-korong-sziberia-2

Nem ez az első olyan kő lelet, melyet nem lehet megmagyarázni természeti jelenséggel. A köveket ugyanis nem formálhatta ilyen módon semmi ennyire pontosan szabályosra. A Dropa kőkorongokon ráadásul írások meg jelek is vannak.

A szkeptikusoknak ennél sokkal több kell. Ők még nincsenek meggyőződve arról, hogy valami titok van az emberiség múltjában. De ami késik, nem múlik...

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ufók idegen idegenek ősi idegenek ufó.


Megtekintések száma: 145051

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet