Megmagyarázhatatlan jelenséget találtak az űrben: nincs rá ésszerű magyarázat!

2019. november 13., szerda
Ez sokmindent átírhat...

Szakértők egy csoportja olyan galaxisokat azonosított több millió fényévre, amelyeket példátlan intergalaktikus struktúrák kötnek össze 

– írja a Futurism. 

A távoli rendszerek olyan módon vannak összehangolódva, amit az asztrofizika mai ismeretei alapján nem lehet megmagyarázni.

A kutatók szerint a felfedezés alapján érdemes lehet átgondolni az univerzumról kialakított képet.

Hjeop Lí, a Koreai Csillagászati és Űrtudományi Intézet munkatársa úgy véli, lehetetlen, hogy mintegy 20 millió fényévvel elválasztott galaxisok közvetlenül legyenek interakcióban egymással.

Éppen ezért feltételezhető, hogy valamilyen ismeretlen megastruktúra kapcsolja őket össze.A kutatók már számos, látszólag együtt mozogó rendszert is találtak. 

Lí és kollégái most több száz olyan galaxist írtak le, amelyek távol vannak ugyan egymástól, mégis összehangoltan forognak.

A kozmológia egyelőre csak ennél jóval kisebb mértékű szinkronizáció létezését ismeri.

Ide kapcsolódik a lenti is:

A szakemberek 12 galaxisból álló protohalmazt figyeltek meg, ez a legkorábbi ismert protohalmaz a The Astronomical Journal című folyóiratban megjelent tanulmány szerint.

Az eddigi legöregebb protohalmaz felfedezése arra utal, hogy már akkor is léteztek hasonló képződmények, amikor a világegyetem még csak "gyermekkorát" élte, 800 millió éves volt.

Ez jelenlegi korának hat százaléka.

Az univerzum mostani korában a galaxishalmazok több száz tagból is állhatnak, létrejöttük azonban nagy kérdés a csillagászat számára. Kialakulásuk megértéséhez a tudósok a lehetséges őseiket vizsgálják a korai világegyetemben.

A protohalmazok tucatnyi galaxis sűrű rendszerei voltak, amelyek aztán halmazzá fejlődtek.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes


Megtekintések száma: 38018

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet