Megmentheted a gyermeked életét ha elteszed a tejfogait: világszerte kampány indult azért, hogy erre felhívják a figyelmet!

2019. március 5., kedd
Az orvostudomány felfedezett valamit, ami óriási hatással lesz a jövőjükre!

Amikor meglódul a gyerekek tejfoga, akkor általában a szülők valamilyen rituálét találnak ki.

Például minden fogért cserébe a gyerek kap egy pénzérmét, mert a gyerekek szeretik a játékot és már nem is annyira ijesztő a dolog. 

Aztán egyre jobban meglódul és végül kihullik a gyerek foga, amit a legtöbb szülő azonnal el is dob, mivel sokan undorodnak a véres látványtól.

Azonban ha figyelembe vesszük a legújabb tudományos kutatásokat, akkor nem ajánlatos, hogy eldobjuk a tejfogakat.

Tény, hogy azok értékes genetikai anyagokat tartalmaznak, amelyek később segíthetnek különböző betegségek kezelésében.

Az orvostudomány felfedezte, hogy a fogak őssejteket tartalmaznak. Ezeket felhasználva regenerálni lehet a neuronokat, a csontokat és porcokat, valamint a szívizomzat sejt szöveteit. A mai tudomány lehetővé teszi számunkra, hogy az őssejteket felhasználják bizonyos betegségek ellen.

A legfrissebb tudományos eredmények bizonyítják, hogy a gyermekek tejfogában lévő őssejtekkel kezelni lehet a leukémiát, Hodgkin-szindrómát és a Myeloma multiplex betegséget.

Hogy megőrizzük a tejfogakban lévő őssejteket, 48 órán belül le kell fagyasztani. 

Az Egyesült Államokban már léteznek speciális tárolási bankok, ahol őssejteket és a köldökzsinórt tartósítják. 

Ha a gyermek beteg lesz, akkor biztonságban lesz, mert az új technológiának köszönhetően kezelni tudják majd a betegséget.

De ha nincs pénzügyi lehetőségünk arra, hogy ilyen tárolási szolgáltatást igénybe vegyünk, csak egyszerűen fagyasszuk le a tejfogakat. Lehet, hogy majd ez fogja megmenteni a gyermek életét!

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 37554

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet