„Megöl egy fiatal lányt, mégis szabad ember”: szerintetek rendben van ez így?

2020. március 9., hétfő




Kinek mit mond az igazságérzete?

Az első sokkoló pillanat az volt, amikor kiderült: a vízaknába fulladt K. Csenge (†17) gyilkosát gondatlanságból elkövetett emberölésben találta a bíróság bűnösnek, amiért mindössze négyévnyi börtönbüntetésre ítélte. 

Pár perc múlva pedig arról is döntés született, hogy a több mint két éve letartóztatásban lévő B. Rolandnak (21) nem kell visszamennie a rácsok mögé, büntetése további részét házi őrizetben töltheti.

Csenge édesanyja térden állva, zokogva könyörgött a bírónőnek, hogy változtassa meg az ítéletét, az elítéltnek pedig azt ordította, hogy soha ne menjen haza Borsodnádasdra

A gyászoló édesanya a bíróság folyosóján elájult, mentők jöttek érte, majd kórházba vitték.

Mint ismert, Csenge holttestét 2017 szeptemberében egy vízaknában találták meg. Kiderült: a lány a halála előtt B. Rolanddal találkozott. 

A rendőrség és az ügyészség álláspontja szerint a belőtt és berúgott férfi ököllel többször megütötte Csengét, majd az eszméletlen lányt a vízelvezetőbe dobta.

Ezért emberöléssel gyanúsították, aminek a büntetési tétele 5-től 15 évig terjed.

B. Roland azzal védekezett, hogy valóban találkozott a végzetes estén Csengével, de rövid idő után elváltak útjaik. 

Később eszméletlen állapotban talált a lányra, nézte a pulzusát, de mivel nem érezte, úgy gondolta, hogy meghalt. Nagyon félt, hogy őt gyanúsítják majd meg, ezért dobta az aknába a lány testét.

A törvényszék szerint minden kétséget kizáróan nem lehet bizonyítani, hogy valóban B. Roland ütötte meg a lányt.

Abban azonban kétségkívül bűnös, hogy a vízaknába dobta és magára hagyta áldozatát. E

z azonban nem szándékos, hanem gondatlanságból elkövetett emberölés, amit 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetnek.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 4483





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet