Megoldódhatott a Bibliával kapcsolatos egyik legnagyobb rejtély!

2023. január 21., szombat
Izraeli tudósok fejtettek meg valamit a Bibliában leírt armageddoni csatával kapcsolatban!

Aki azt gondolja, hogy a történelem messzi-messzi távlatából már ne tudhatunk meg új dolgokat több ezer évvel ezelőtt történt dolgokról, az nagyot téved.

Izraeli tudósok ugyanis a korszerű csillagászati eszközök segítségével meg tudta határozni az héber törzsek izraeli honfoglalásának, egyik csatájának az időpontját.

Méghozzá napra pontosan.

Az előzetes történelmi feljegyzések, információk alapján annyit már korábban is sejtette, hogy közel háromezer évvel ezelőtt történhetett, most azonban egy nagyon pontos képet sikerült kapniuk.

A Bibliában megtalálható Józsué könyve tisztán és érthetően tesz arra utalást, hogy a nagy csata során a Nap segítette győzelemre a honfoglaló zsidó törzseket.

Az ószövetségi történet szerint a zsidókat vezető Józsué védelmet ígért Gibeon lakóinak, és serege élén legyőzte öt, ellene szövetkező király közös seregét. A Biblia szövege Józsué könyvében egy csillagászati jelenséget ír le a csata idején:

“Akkor szóla Józsué az Úrnak azon a napon, a melyen odavetette az Úr az Emoreust Izráel fiai elé; ezt mondotta vala pedig Izráel szemei előtt: Állj meg nap, Gibeonban, és hold az Ajalon völgyében! És megálla a nap, és vesztegle a hold is, a míg bosszút álla a nép az ő ellenségein.” (Józsué könyve 12-13.)

Akkoriban nem volt fogalmuk ilyen dolgokról az embereknek, és csodának tartották a jelenséget. Gyakorlatilag megállt a nap, és a Hold takarásába bújt meg.

Izraeli tudósok gondolták, hogy megfejtik csillagászati ismeretek és modern eszközök segítségével, hogy ez a csillagászati jelenség pontosan mikor történhetett meg.

Ugyanis arra a következtetésre jutottak, hogy a Nap és a Hold együttes említésével, egy egyéb helyeken ritkán szereplő héber szó segítségével egy korabeli napfogyatkozást ír le a szöveg.

Ezek alapján alapos és hosszan tartó számítógépes modellezésbe kezdtek, végül megkapták napra pontosan a dátumot, amikor ez a nagy és jelentős csata lezajlott.

Azonban nem csak a napra pontosságot sikerült kiszámítani, hanem azt is, hogy hány óra hány perckor történt, és mennyi ideig tarthatott.

i.e. 1207. október 30-án, délután 4:28 perckor arrafelé teljes napfogyatkozás volt, amely öt percig és tizenöt másodpercig tartott.

Onnan tudták, hogy egy napfogyatkozás lehet a Bibliában való leírásban, mert az emberek egy ilyen volumenű égi eseményt egészen biztosan megörökítettek volna, és így is történt.

Ráadásként még a nagy csata helyszínére is "rátaláltak", eszerint az előzetes információk, számítások alapján Jerikótól 30 kilométerre keletre, Gilgálnál kerülhetett sor, a Jeruzsálemtől északra fekvő Gibeon felé.

A tudósok most azt határozták el, hogy több más fontos, Bibliában is leírt esemény idejét, és pontos helyszínét fogják górcső alá venni hasonlóképpen.

tudomány vallás történelem biblia világvége armageddon


Megtekintések száma: 274462

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet