Megpróbáltunk kapcsolatba lépni az űrlényekkel – 44 éves az arecibói üzenet

2018. november 17., szombat
Titokzatos kódok változtathatják meg az emberiség történelmét!

Ha megnyitottad ma a Google-t, biztos te is láttad azokat a Space Invadersre emlékeztető színes pixelekből álló rajzokat. 

Ezek pixelek azonban nem egy játékból származnak, hanem tulajdonképpen az emberiség első próbálkozása, hogy rádióhullámok használatával tudassa létezését idegen civilizációkkal. 

Az arecibói üzenetet 44 éve küldtük el a csillagokba.

Az arecibói üzenetet 1974. november 16-án sugározták az űrbe az arecibói rádióteleszkóppal. A Messier 13 nevű gömbhalmazt célozták be vele, ami mintegy 25 100 fényévnyire van a Földtől.

A Dr. Frank Drake és Carl Sagan által írt üzenet 1679 bitből áll és 23 oszlopba illetve 73 sorba van rendezve

. Az egész továbbítása kb. 28 percig (egész pontosan 1679 másodpercig) tartott, és csak egyetlen egyszer küldtük el, ismétlés nélkül.Az üzenetet 7 részből áll, ami főként a számrendszerünket, a Föld helyzetét és az emberi DNS fogalmait kódolja.

Érdekesség, hogy 27 évvel később válasz érkezett az üzenetre 2001-ben az angliai Chilbolton rádióteleszkóp közelében egy titokzatos gabonakör, pontosabban gabonatéglalap jelent meg. Mintája erősen hajaz a arecibói üzenetére, néhány változtatással.

A válaszból kiderült, hogy az idegenek három benépesített bolygóval rendelkeznek, és a populációjuk 12 milliárd főből áll.

Az UFO-hívők bánatára azonban elég valószínű, hogy csak egy hoaxról van szó, és az üzenetet nem a földön kívülről kaptuk.

Ezt támasztja alá az is, hogy az emberrajzot kicserélték a válaszban egy alacsony, nagy fejű alakra - ahogy mi szoktuk ábrázolni az űrlényeket, ez pedig aligha véletlen.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen csillagászat


Megtekintések száma: 50658

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet