​Megrázó üzenet, egy 27 évesen rákban elhunyt lánytól!

2021. április 1., csütörtök




Éld az életet, légy boldog, ne törődj minden aprósággal!

Holly Butcher, 27 éves ausztrál nő a csontrák egyik típusával harcolt. A betegsége alatt rengeteget küzdött és egy bejegyzésben meg is osztotta a gondolatait a világgal. Holly szervezete nem bírta tovább a küzdelmet és elhunyt. A lány azonban egy fontos üzenetet hagyott mindenki számára!

A leveléből idézünk, a teljeség igénye nélkül, ezt mindenkinek át kellene gondolnia

Furcsa dolog 26 évesen felfogni és elfogadni az élet mulandóságát. Ezt mindenki szeretné figyelmen kívűl hagyni, az ember azt hiszi, hogy egyik nap jön, a másik után. Holly leírta, úgy képzelte, hogy öreg, ráncos és ősz lesz. A családjával tölti majd az idős korát és sok gyermeke lesz.

27 éves volt, nem akart meghalni. Élvezte az életet, szeretett élni, nem volt még kész arra, hogy elmenjen. A dolgok azonban csak megtörténtek, nem az ő kezében volt az irányítás. Az élet törékeny dolog, amire vigyázni kell.

Holly azt írta, nem azért kezdett bele a levélbe, hogy az emberek megijedjenek a haláltól. Csak azt szerette volna, hogy észrevegyük, felesleges az apró kis dolgokon idegeskedni, mert valahol mindenkire az a sors vár, csak senki sem tudja, mikor. Tegyünk meg mindent azért, hogy az idő, ami rendelkezésünkre áll élvezetes legyen!

“Mikor nevetséges dolgok miatt panaszkodsz, gondolj arra, hogy vannak olyan emberek, akiknek tényleg nagy problémáik vannak. Apró gondjai mindenkinek lehetnek és ezt el lehet fogadni, de próbálj meg nem gondolkodni ezeken túl sokat, ne rontsd el ezzel mások napját. Mikor ezen túl vagy, menj ki, szívj egy nagy levegőt és nézd meg, milyen gyönyörű az égbolt, milyen csodásak a fák. Annyira szép minden. Gondolj bele, milyen szerencsés vagy, hogy ezt megteheted, szerencsés vagy, hogy lélegezhetsz!

Lehet, hogy ma a dugóban ültél, vagy fáradt vagy, mert a gyönyörű gyermekeid nem hagytak aludni, vagy a fodrász túl rövidre vágta a hajad. Lehet, hogy letört a műkörmöd, vagy narancsbőrös vagy, talán pocakod van.

Ezekkel a dolgokkal ne foglalkozz, hidd el, nem ez lesz a fontos, amikor menni kell. Minden apróság olyan jelentéktelen, ha az egész életet nézzük. Figyelem a testem és miközben úgy érzem, semmit sem tehetek, csak egyetlen szülinapra, vagy karácsonyra vágyom a családommal. Vagy egyetlen napra a párommal és a kutyámmal. Csak még egyre.

Sokan panaszkodnak, hogy milyen szörnyű a munkájuk, vagy milyen nehéz gyalogolni, örülj neki, hogy megteheted, hogy képes vagy rá. A munka és a mozgás olyan hétköznapi dolgoknak tűnnek, amíg a tested lehetővéteszi, hogy ezeket megtedd.

Megpróbáltam egészségesen élni, valójában ez volt a szenvedélyem. Örülj neki, hogy egészséges vagy és annak, hogy működőképes a tested, még akkor is, ha nem vagy vele elégedett. Vigyázz rá és szeresd, mozgasd meg magad és adj a testednek egészséges táplálékot, de ne hagyd, hogy ez mániává váljon.

És ne feledd, az egészség nem csak a testi egészségből áll, a lelki egészség is fontos. Azért is tenni kell, hogy megtaláld a lelki, mentális és érzelmi boldogságot. Ebből rájöhetsz, milyen jelentéktelen, hogy a közösségi oldalakon ki tűnik tökéletesnek. Ha itt tartunk, törölj ki minden olyan tartalmat a közösségi oldaladról, amitől nem érzed jól magad, nem számít, hogy barát, vagy nem. Légy könyörtelen, a saját békédért.

Légy hálás minden nap, amikor jól érzed magad. Még akkor is légy hálás, amikor nem érzed magad a legjobban, mert influenzás vagy, fáj a hátad, vagy kificamodott a bokád, fogadd el, hogy ez kellemetlen, azonban nem életveszélyes.

Adni, adni, adni! Ha adsz, attól boldog leszel. Ha másokért teszel valamit, úgy mintha magadért tennéd. Bárcsak többet adtam volna. A betegség alatt annyi mindent kaptam, a családtól, rokonoktól, barátoktól, nagylelkű emberekkel találkoztam. Ezt nem fogom elfelejteni és örökké hálás leszek ezekért!

Fura dolog, ha a halálod idejére egy csomó pénzed marad, amit elkölthetnél, de ekkor már nem akarsz elmenni vásárolni, mint régen, amikor egy új ruhát akartál. Elgondolkodsz azon, milyen butaság is, hogy annyit költöttél ruhákra és más cuccokra.

Vegyél a szeretteidnek valamit, mintsem még egy ruhát, vagy sminkkészletet, vagy ékszert magadnak, amit majd egy puccos esküvőn viselhetnél. Senkit sem érdekel, ha ugyanazt viseled kétszer. Másrészt jó érzés. Vidd el a szeretteid vacsorázni, vagy főzz nekik valamit. Ajándékozd meg őket egy szobanövénnyel, gyertyával, vagy egy masszázs utalvánnyal, de ami a legfontosabb, mondd el, mennyire szereted őket.

Értékeld más emberek idejét, ne várasd meg őket, csak mert te mindig késel. Készülj fel időben, légy pontos, értékeld az időt. Örülj neki, hogy más veled akar lenni, de nem azzal akarja tölteni az idejét, hogy rád várjon.

Idén karácsonykor megbeszéltük a családdal, hogy nem veszünk ajándékokat, a fa kissé szomorú volt így, mert nem volt alatta ajándék, de nem is éreztük azt a nyomást, hogy valamit vennünk kell. Kedves képeslapokat vettünk, semmi mást. Milyen is lett volna, ha a család ajándékokkal lep meg, amelyek úgyis rájuk maradnak, ezek a képeslapok most sokkal többet érnek.

Élményekre költs, ne maradj le egy élményről, csak azért mert mást vettél. Sétálj a parton, mártsd a lábad a vízbe, élvezd ahogy a homok a bőrödhöz ér, mosd meg az arcod, a sós tengervízzel.

Szeresd a természetet

Próbáld meg élvezni a pillanatot, a környezetet és ne csak a telefonod nézegesd. Az élet nem a telefonodban van és a tökéletes fotó se ér semmit, élvezd az életet, a szeretteid társaságát, ezek felbecsülhetetlen percek.

Az a sok idő, amit a hajad és a sminked elkészítésével töltesz egy buli előtt, tényleg megéri? Ezt soha nem értettem a nők esetében.

Korán kelj fel és figyeld a madarak csicsergését, élvezd a napfelkeltét, a gyönyörű színeket.

Hallgass zenét, a zene valódi terápia, főleg a régi zene.

Vigyázz a kutyádra, mikor messze leszel, hiányozni fog.

Tedd le a telefonod és beszélgess a szeretteiddel. Tényleg jól vannak?

Utazz, ha erre vágysz, ha nem, hát ne.

Azért dolgozz, hogy élj, de ne ez legyen az életed.

Komolyan, csináld azt, ami boldoggá tesz!

Egyél tortát, de bűntudat nélkül!

Amihez nincs kedved, arra mondj nemet.

Ne érezd, hogy nyomás van rajtad, hogy megfelelj másoknak, ha te átlagos életre vágysz, azzal sincs gond.

Mondd el a szeretteidnek, hogy szereted őket, minden alkalommal, amikor csak lehet, örülj neki, hogy ezt megteheted.

Emlékezz arra, ha valami nem jó neked, van hozzá erőd, hogy változtass rajta, akár munka, akár érzelmi dolog, vagy bármi más. Nem tudjuk, mennyi időnk van itt a földön, ne pazaroljuk! Tudom ezt sokan mondogatják, de nem is tudjuk mennyire igaz.


Megtekintések száma: 12858





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet