Megtalálhatták a Föld ikertestvérét, élet is lehet rajta, mindössze 12 fényévnyire van!

2019. július 9., kedd
Két bolygót találtak egy naprendszerben 12 fényévnyire innen, az egyik nagyon hasonlít a Földre.

El is nevezték őket, Teegarden a-ra és Teegarden b-re, a csillagot pedig úgy hívják, hogy Teegarden csillaga. 

Ez utóbbi a 24. legközelebbi csillag a Naphoz, a felszíni hőmérséklete pedig 2600 Celsius körül van, amivel elég hűvös csillagnak számít. A méreteit tekintve egytized akkora, mint a mi Napunk, körülötte kering a Teegarden a és b.

E kettő közül a Teegarden b hasonlít a legjobban a Földre az eddig felfedezett bolygók közül, legalábbis ez olvasható az Astronomy and Astrophysics-ben.

A hasonlóság persze még nem jelenti azt, hogy csomagolhat az emberiség, ehhez még szükség van néhány vizsgálatra.

Jelenleg csak keresik ezeket a bolygókat, hogy később szemügyre vehessék őket, például a nem sokára elkészülő James Webb Űrteleszkóppal.

Vagy a szintén készülőben lévő Extremely Large Teleszkóppal. Ezeken keresztül több részlet kiderül majd, mint a jelenlegi technológiával.Azonban jelenleg nagy az esély rá, hogy mivel hasonlít Földünkre, élet is kialakulhatott rajta.

Ha így van, akkor pedig érdemes lesz megvizsgálni, hiszen a földönkívüli életformák felfedezése mérföldkő lehetne az emberiség szempontjából.

Ez pedig egrye közelebb van a csillagászok szerint, akik úgy vélik, még ebben az évszázadban rábukkanhatunk más idegen civilizációkra.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány kozmosz űr


Megtekintések száma: 13156

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet