Megtalálták a sátán kutyáját? 2 méter magas kutyaszerű állat csontjaira bukkantak

2016. május 30., hétfő
Egy óriási bestia csontjaira bukkantak egy  ősi angliai kolostor közelében mélyen a földbe temetve. Igaz lenne a sátán kutyájáról szóló legenda?

Az angolok által időnként csak Black Shuck néven emlegetett lény több régi legenda főszereplője. Gyakran hivatkoznak rá a pokol vagy a sátán kutyájaként (hellhound) is.

Egy most megtalált lelet alátámaszthatja az évezredek óta létező legendát. Ha a vizsgálatok is alátámasztják, akkor döbbenetes felfedezés lenne, mivel

lehetséges, hogy megtalálták a sátán kutyáját, azt a közel 2 méter magas óriási kutyaszerű bestiát, melyről számtalan történelmi feljegyzés és legenda kering.

A kutya gyakran emberek halála előtt jelent meg, mintegy előre jelezve a véget. A sátán hűséges ebeként emlegették, aki mindig gazdája oldalán járt.

bestia-csontjai

A 16 századi brit településeken a korabeli történelmi feljegyzések szerint szinte rettegtek egy 2 méter magas, farkas és kutyaszerű vadállattól, mely éjszaka vadászott, és amerre csak járt, halált hozott. Vörösen izzottak a szemei az éjjeli sötétben.

Közel 500 év elteltével, most úgy tűnik, beigazolódhat a legenda, mert egy óriási állat maradványaira bukkantak egy ősi angol kolostor közelében.

Egy masszív, nagy méretű, a kutyával rokonságot mutató faj egyede lehet az első jelek szerint. A csontokat azóta analizálták, és arra jutottak, hogy egy 2 méter magas, 90 kilogrammos testes élőlény lehetett.

hellhound

Azaz érdekes tény is a legenda valóságosságára utal, hogy a lény csontjait egy szent földbe temetve találták meg, mintha valamiféle rituális megtisztulás részeként temették volna a kolostor területére.

A folklór arról is beszámol, hogy egy 1577-ben bekövetkezett óriási és pusztító vihar alkalmával a lény megjelent Blythburgh városában. Az ijedt falusiak a Holy Trinity templomban találtak menedékre a bestia elől.

Azonban a templom fa kapui nem bírtak ellenállni a sátáni dögnek, és a termetes túlvilági lény beszabadult, és egy férfi és gyermekek életét követelte ámokfutása.

karmolas-nyomok-a-templom-ajton

Ha azt gondolnánk, mindez puszta legenda, érdemes megemlíteni, hogy a félelmetes, vörösen izzó szemű lény még karmolás nyomokat is hagyott maga után a templom ajtajában, melyek még ma is látszanak.


Megtekintések száma: 23661

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet