Megtalálták Himmler elveszett boszorkánykönyveit

2016. március 23., szerda
Himmler boszorkányságról és okkultizmussal foglalkozó könyveit egy cseh könyvtár raktárában találták meg, több mint ötven éve pihenhettek ott elrejtve. 

A több mint 13 ezer darabos kollekció eddig elveszett darabjai a Cseh Nemzeti Könyvtár raktárában pihentek elfelejtve, és csak most bukkant rájuk egy norvég szabadkőművességet kutató, 

Bjørn Helge Horrisland. Horrisland a norvég Verdens Gang újságnak elmondta, hogy az új könyvek az oslói Norvég Szabadkőművesek könyvtárának tulajdonát képezik, ezeket foglalták le a nácik az ország megszállása alatt.

13 ezres könyvgyűjtemény

Heinrich Himmler, a hírhedt SS-vezér rajongott az okkult tanokért, szerinte az árja faj felsőbbrendűségét tökéletesen lehetett igazolni a könyveiben leírt történetekkel.

heinrich-himmler

Ő volt az, aki 1935-ben megalapította a H Sonderkommandót, ahol a H a Hexe, azaz a boszorkány szót jelölte.

A HS szerepe az volt, hogya lehető legtöbb információt gyűjtsön össze a boszorkányságról, természetfelettiről és okkult tudományokról,ennek az akciónak volt az eredménye a könyvgyűjtemény, amelynek most újabb darabjaira bukkantak.

A Boszorkányok Könyvtára

A kollekció neve egyébként a „Boszorkányok Könyvtára” nevet viselte, és a középkori Németországban végrehajtott boszorkányperekről és a boszorkányok életéről voltak benne adatok.

Himmler elszántan hitte, hogy a római katolikus egyház ki akarta irtani a német „fajt” a boszorkányüldözések során.

Azt is felfedezte, hogy egyik elmenőjét is megégették boszorkányságért.

boszorkany-konyvtar

Joseph E. Baker litográfiája a boszorkányperekről (1892). Himmler meg volt róla győződve, hogy boszorkányok leszármazottja, és hogy a pápa ki akarta irtani a német fajt a boszorkányüldözéssel

Bár Hitler nem osztotta Himmler okkult nézeteit, hagyta, hogy  a birodalmi vezető, az SS feje, kedve szerint foglalkozhasson a témával.

A kollekciót a wewelsburgi kastélyban akarták elhelyezni, ahol Himmler Artúr király legendájának nyomán az SS „kerekasztal lovagjaival” találkozott.

Himmler könyveivel most egy norvég tévétársaság foglalkozik, akik dokumentumfilmet akarnak készíteni a Boszorkányok Könyvtáráról.

paranormál történelem himmler


Megtekintések száma: 18914

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet