MEGTALÁLTÁK: megvan az emberiség történelmét felforgató maradvány!

2019. január 23., szerda




Évtizedek óta keresték, bizonyíthatná az emberiség végső eredetét...

A National Geographic beszámolója alapján fény derülhetett a hiányzó kapocsra.

Az emberi faj és a majmok közös ősét mindezidáig soha nem találták meg.

2008-ban egy akkor kilencéves fiú egy különös kőre bukkant dél-afrikai otthonuk közelében, miközben kutyát sétáltatott.

A gyermek megmutatta szüleinek a leletet, akik aztán értesítették a helyi régészeket. Utóbb kiderült, hogy a kő valójában egy fiatal hím emberféle csontja volt, a példány pedig egy egészen új faj, az Australopithecus sediba egyik képviselője.

Később egy felnőtt női maradványokat is azonosították.

Szakértők egy csoportja most átfogó vizsgálat alá vetette a leleteket, és megállapították: az Australopithecus sediba evolúciónk egyik hiányzó láncszeme volt

– számol be a USA Today.

Jeremy DeSilva, a Dartmouth College munkatársa és a csapat tagja szerint eredményeik kérdőre vonják a hagyományos, lineáris evolúciót, és ehelyett bizonyos vonalak párhuzamos fejlődését vetik fel.

A friss adatok alapján az Australopithecus sediba fontos összekötőkapocs volt majomszerű őseink, például a 3 millió éves Australopithecus afarensis és a korai emberek, így az 1,5-2,1 millió éves, eszközkészítő Homo habilis között.

Bár az Australopithecus sediba több egyedi anatómiai jellemzővel is rendelkezett, bizonyos szempontból átmenetet jelentett.

A kutatók úgy gondolják, hogy a faj az élelemszerzés és a ragadozók elöli rejtőzködés miatt sok időt töltött a fákon, ugyanakkor két lábon is képes volt közlekedni.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: NatGeo

tudomány rejtély rejtélyek emberiség


Megtekintések száma: 20756





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet