​Megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma hazánkban, halálos áldozatok is vannak

2021. február 22., hétfő
Itt vannak a részletek.

2623 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 405 646-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 

Elhunyt 48, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 347-re emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, ez jelenleg 308 650 fő, az aktív fertőzötteké 82 64. 4489 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 394-en vannak lélegeztetőgépen.

Az elmúlt napokban Európa számos országához hasonlóan hazánkban is nőtt az új fertőzöttek, a kórházi betegek száma, ez arra figyelmeztet, hogy a harmadik hullám jelei mutatkoznak itt is. 

A brit vírusmutáns egész Európában gyorsan terjed, több embert fertőz és növeli a betegek számát. A védelmi intézkedések betartása továbbra is fontos. A kormány álláspontja, hogy csak fokozatosan és felelősen lehet feloldani a korlátozásokat, és ehhez az emberek véleményét is kikéri. Az erről szóló online nemzeti konzultáció elindult: 

https://nemzetikonzultacio.kormany.hu/

A kormány előterjesztésére az országgyűlés napirendjén van a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbítása, amelynek célja a magyar emberek életének és egészségének megvédése, valamint a gazdasági károk mérséklése és a munkahelyek megőrzése.

Mivel a brüsszeli beszerzésből kevés vakcina érkezik és lassan, Magyarország mindent megtesz, hogy legyen elég vakcina a tömeges oltás megkezdéséhez. 

A nyugati vakcinákon túl 2,5 millió ember oltásához elég kínai Sinopharm oltóanyag fog érkezni a következő 4 hónapban. Az első kínai vakcinaszállítmány kedden megérkezett Magyarországra: 550 ezer adag vakcina jött, amely 275 ezer ember oltását teszi lehetővé. Oroszországból 1 millió ember oltására elég Szputnyik-vakcinát várunk 3 hónap alatt.

Az első, 20 ezer személy oltására elég szállítmány február elején meg is érkezett, amelyet jelenleg a regisztrált 60 év felettiek oltására használnak a megyei kórházak oltópontjain.

A nyugati vakcinákból eddig 19,7 millió adagot kötöttünk le több tízmilliárd forint értékben különböző gyártóknál (Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac), ezekből eddig csak a Pfizer, a Moderna és az AstraZeneca rendelkezik uniós engedéllyel és kezdte meg a szállítást Magyarországra.

OSZD MEG másokkal is


Megtekintések száma: 5049

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet