Megvan a rák ellenszere: nanorészecskékkel működő védőoltást fejlesztettek ki!

2019. október 4., péntek
Soha többé nem fog megbetegedni senki?

Már most sokan szenzációról beszélnek a Tel Aviv Egyetem tudósainak felfedezése kapcsán.

Egy az egész világ számára reményt adó sajtóközlemény jelent meg...

Az elmúlt években egyre közelebb jutott az emberiség a kutatók és tudósok által ahhoz, hogy megfejtsék a rák ellenszerének kérdését, és egy igazi alternatív gyógymódot hozhassanak létre a kemoterápiával szemben.

A kemó ideje lejárt, és ezt mi sem mutatja jobban, hogy egyre közelebb kerülnek az egyes kutatócsoportok a rák ellenszeréhez, annak különféle fajtáihoz.

A Tel Aviv Egyetem tudósainak bejelentése pedig a napokban szinte sokkolta a világot.

Egy új módszer vált elérhetővé a leghalálosabb rákfajta megelőzésére, méghozzá a melanoma ellen.

A nano-oltóanyagos megoldásról egy reményteljes sajtótájékoztatón beszéltek először.

A Tel Aviv-i Egyetem tudósai olyan nanorészecskéket gyártottak, amelyek biológiailag lebomló polimerekből állnak, ezekhez pedig hozzákapcsoltak két peptidet:

Aminosavak olyan rövid láncát, amelyek a melanómasejtekben találhatók. Ezeket belefecskendezték már bőrrákos kísérleti egerekbe.

A nanorészecskék pontosan úgy viselkedtek, mint az oltások szoktak: az immunrendszer felismerte a peptideket, amelyek gyakorlatilag úgy festettek, mint a melanómasejtek.

Ez azt jelenti, hogy az oltás után az immunrendszer mindig felismeri és megtámadja a melanómasejteket, ha megjelennek a testben.

A nanorészecskék megakadályozták a rák kialakulását.

A második esetben a fő tumorra alkalmazták a vakcinát, és immunterápiával egészítették ki azt. Az állatok szervezetében a daganat terjedése lényegesen lelassult, és a kombinált terápia meghosszabbította a beteg egerek élettartamát.

A harmadik esetben olyan egereken teszteltek, amelyekből a bőrrákot már kioperálták, viszont agyi áttétek jelentkeztek náluk. A vakcina az áttét visszaszorításában is sikeresnek bizonyult.

A kutatók bizakodnak, és a média is, sőt, a szakma egy része tényleges szenzációról beszél.

Egyelőre még nem jutott el a módszer a klinikai tesztfázisba, de ami késik, nem múlik.

Ez azt jelenti, hogy még csak állatokon tesztelték le.

Ha az emberek szervezete is hasonlóan reagál a nanorészecskékre, akkor létrehozhatóvá válik hivatalosan is az első melanoma elleni védőoltás, ami aztán akár másfajta rákok védőoltásává is fejleszthető.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rák érdeks


Megtekintések száma: 68265

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet