Megvan a végső bizonyíték: több mint 80 éve kihalt állat futott el a kamera előtt!

2017. július 8., szombat




Egy ausztrál férfi rögzítette napfelkeltekor a legendás lényt, mely talán mégsem halt ki, pedig 1936-ban hivatalosan is elpusztult az utolsó fogságban tartott példány.

Az erszényesfarkas vagy tasmán tigris (Thylacinus cynocephalus) egykor Új-Guineában, Ausztráliában és Tasmaniában élt különleges faj volt.

Állkapcsát hihetetlen módon 120 fokos szögben is képes volt kinyitni, ezzel egyedülálló jellemzővel bírva.

A túlvadászat és egyéb tényezők hatására az állat utolsó fogságban tartott példánya 1936-ban elpusztult a hobarti állatkertben.

Mivel több múzeumban őriznek alkoholban tartósított példányokat, ezért időközben felmerült, hogy a faj talán klónozással feltámasztható. Ez azonban egyelőre nem járt sikerrel.

Ugyanakkor egyre több jelentés és különféle észlelés érkezett az elmúlt évtizedekben, melyek szerint az állatból vadon élő példányokat véltek látni. vagyis a több mint 80 éve kihalt állatfaj elképzelhető, hogy mégsem halt ki.

Erre azonban soha nem találtak konkrét bizonyítékokat, mindig csak közvetett jeleket fedeztek fel különféle expedíciók alkalmával, vagy homályos felvételeken.

Most egy ausztrál férfi felvételén bukkant fel valami, ami kísértetiesen hasonlít egy erszényes farkasra. A férfi épp a napfelkeltét akarta rögzíteni, amikor egy hosszú farkú, zömök testalkatú négylábú rohant végig a tájon a messzeségben.

A szakértők szerint könnyen elképzelhető, hogy valóban egy erszényes farkast sikerült rögzíteni.

OSZD MEG másokkal is! 

rejtély érdekes hihetetlen rejtélyek érdekesség kihalt állatok erszényesfarkas tasmán tigris


Megtekintések száma: 120274





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet