Megvan a végső igazság a daganatos megbetegedésekkel kapcsolatban?

2017. május 29., hétfő




Egy új kutatás eredménye során a tudósok egyértelmű választ kaptak arra, hogyan jött létre, és mi okozta.

Ez lenne a megdöbbentő igazság a rákról? A tudósok sohasem tudták megfejteni azt, hogy a rák betegség pontosan honnan ered. Annyi bizonyos, hogy egyes leletekből azt lehetett leszűrni, hogy a kór már a kezdetektől fogva jelen van az ember evolúciójában.

Találtak ugyanis már több ezer, sőt, több tízezer éves daganatos megbetegedés jeleit mutató csontokat és leleteket.

A Manchester Egyetem kutató orvosai egy olyan új tudományos bizonyítéksort tártak fel, melyek azt támaszthatják alá, hogy a rák sokkal jobban kötődik az emberhez, mint eddig bárki gondolta volna.

A rák évről-évre rengeteg ember halálát okozza csak Nagy-Britanniában, és ez a szám minden új megkezdett évvel csak növekszik. Már a kétezres évek elején felvetődtek olyan kritikus hangok, miszerint a rák talán összefüggésben lehet a modern ember életmódjával.

A kutatás kifejezetten erre a tényezőre, és felvetésre irányult, ezért rengeteg régebbi feljegyzést, történelmi dokumentumot, csontokat és boncolási jegyzőkönyvet nyálaztak át, vettek górcső alá.

Ezekből az eredményekből a Manchester Egyetem kutatói számára egyértelműen kitűnik, hogy a modern életmód hozta magával a daganatos megbetegedések zömét. Nem állítják, hogy azelőtt nem voltak hasonló megbetegedések de a rák ugrásszerű terjedését egyértelműen a modern éra hozta a nyakunkra.

Rengeteg tényezőből áll össze a modern életmód károsító hatása. A DNS láncunkat és a sejtjeinket nap mint nap károsítja a levegőben lévő szén-dioxid, a különféle élelmiszerekben található adalékanyagok, a tartósítószerek, és a műanyag részecskék, amiket például a tengeri állatokkal viszünk be a szervezetünkbe, halak, rákok formájában.

Ez a következtetés több ezer múmia szöveteinek áttanulmányozásával jött létre, vagyis meglehetősen pontos, és többé nem elméleti felvetés, hanem tudományosan alátámasztott konklúzió.

Továbbá az is egyértelművé vált, az egyiptomi múmiák vizsgálata során, hogy Egyiptomban az ókori időkben azért nem volt jelentős a rákos megbetegedések száma, mert az emberek átlagéletkora igen alacsony volt.

Vagyis a megnövekedett átlag életkor, melyet a modern éra, és a fejlett világ hozott magával, egyúttal a rákot is ránk szabadította.

Logikus, hiszen az ember biológiailag nem lett arra tervezve, hogy ilyen átlagéletkort érjen meg - állítják egyes szakemberek.

Szerintük az emberek szervezete 50-60 éves kor felett már nem működik megfelelően, tele van hibákkal, és ezen hibák mutációkhoz vezethetnek, amik végső soron egyre csak növelik a rák kialakulásának kockázatát.

Mindehhez még hozzájön a modern fejlett életmód rendkívül sok szennyező tényezője, ami csak tovább ront ezen az egészen.

A kutatók szerint a természetben gyakorlatilag nincs olyan nem mesterséges tényező, vagy hatás, mely képes lenne közvetetten rákot okozni. Olyan van, hogy evolúciósan kifejlődhet valami, mint az erszényes ördögök pofáját megtámadó daganatfajta, ami ráadásul fertőző is. Azonban biológiai csodaként ez az állat az elmúlt években több millió éves evolúciós lépcsőt ugrott annak érdekében, hogy leküzdje a betegséget.

Vagyis a természet szükségszerűen mindig legyőzi a rákot.Ez lehet a jövőbeni ellenszer kulcsa is.

A modern életvitel szennyezése azonban gátat szab az ember evolúciós gyógyulási folyamatainak, ezért nem vagyunk képesek biológiai úton elsajátítani az immunitást vele szemben.

Vagyis bizonyítottá vált. a rákot csakis magunknak köszönhetjük, és a betegség tisztán ember alkotta betegség, melynek okozói mi magunk vagyunk. Mindemellett sokan vannak azon a véleményen a genetikusok közül is, hogy a rák egyfajta evolúciós fék, mely azoknál a fajoknál jelenik meg idővel, melyek nem élnek elég természetes életet, és túlszaporodnak a bolygón.

A szociálisan és gazdaságilag fejlett modern társadalomban bizonyítottan jóval nagyobb a daganatos megbetegedések előfordulása. A kérdés csak az, hogy találunk-e rá valaha olyan ellenszert, ami sikerrel fogja gyógyítani, még mielőtt minden harmadik, vagy minden második embert érintene a betegség a jövőben.

OSZD MEG másokkal is! 

tudomány hihetetlen egészség orvostudomány rák rákkutatás rákgyógyszer egészség megelőzés


Megtekintések száma: 156829





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet