Megvan az ekcéma valódi oka? Tudósok jöttek rá, igazi áttörést értek el: éveken belül gyógyítható lesz!

2020. június 4., csütörtök




Mérföldkő és végső reménysugár az ekcémában szenvedőknek!

Egy vakmerő kutatócsoport rájöhetett a betegség titkára!

Az amerikai tudományos akadémia lapjában (PNAS) ismertetett kutatást egerekkel végezték a nemzetközi Infektológiai Kutatóközpont (CIRI) francia és amerikai tudósai.

A kutatók meglepő összefüggést fedeztek fel az szervezet vírusfelismerő rendszere, a bélbaktériumok összetétele és a bőrallergiák – köztük az ekcéma – kialakulása között.

Az emberi emésztőrendszerben élő mikroorganizmusok tízszer-százszor annyian vannak, mint a testet alkotó sejtek.

Érzékeny egyensúlyú ökoszisztémát alkotnak, amelyet az étrend és a gyógyszerek módosíthatnak.

Közegészségügyi adatok alapján a bél ökoszisztémájának változásai összefügghetnek a test bélrendszertől igen távol eső területein kialakuló ekcémával, a kapcsolatra azonban eddig nem volt magyarázat.

A tudósok a kísérletben kivonták az egerekből a MAVS jelű gént, amely kulcsszerepet játszik az immunrendszer vírusfelismerésében.

Megfigyelték, hogy ezt követően megváltozott az egerek bélbaktériumainak összetétele és súlyos bőrallergia jelentkezett náluk.

A két jelenség összefüggését úgy bizonyították, hogy a megváltozott összetételű bélbaktérium-közösséget egészséges egerekbe költöztették át.

Az utóbbiaknál súlyos allergiás reakciók léptek fel, ami alátámasztotta, hogy az átültetett bélbaktériumok számlájára írhatók az elváltozások.

A biológusok ezen kívül azt is felfedezték, hogy az emésztőrendszer mikrobiomjának változásával a belek áteresztőbbek lettek, ezzel egyes bélbaktériumok a lépbe és a nyirokmirigyekbe vándoroltak, súlyosbítva a bőrallergiát.

Ez óriási áttörés, és sokak szerint éveken belül ez az egész elősegítheti azt, hogy a történelemben először egy valódi, hatékony kezelést fejlesszenek ki az ekcéma ellen...

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód természetes remediák


Megtekintések száma: 180128





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet