Megvan az első gyógyult magyar koronavírusos beteg: maga Szíjjártó jelentette be

2020. március 12., csütörtök
Elhagyhatta a karantént Japánban az a magyar állampolgár, akinél a kétes világhírnévre szert tett szállodahajón, a Diamond Princessen diagnosztizálták február végén a koronavírust. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren jelentette ezt be, egy Facebook-videóban, hajnalban:

Szijjártó szerint a korábban Németországban karanténintézkedés alá vont magyar jogászhallgatót is kiengedik, és a Japánban elkülönített mind a három magyar állampolgár is tegnap, illetve ma „szabadulhat”. 

Mint arról már írtunk, a Diamond Princessen dolgozott 3 magyar: egy zenész testvérpár és egy felszolgáló. 

Információink szerint tegnap azt az állampolgárt engedték ki közülük, akinél a hajón készült teszt kimutatta a koronavírust hetekkel ezelőtt, így ő volt az első magyar fertőzött. 

A fertőzött, ám tünetmentes dolgozót a hajón már akkor elkülönítették, majd egy megfigyelőközpontba szállították, és folyamatosan tesztelték. 

Az, hogy kiengedték a karanténból, azt jelenti, hogy gyógyultnak minősítették.

Vannak ugyanakkor újabb esetek is, egy magyar állampolgárt Vietnámban helyeztek karanténba azért, mert egy fertőzött személlyel együtt utazott, mondta a miniszter. 

Az Oaklandben kikötött óceánjáró fedélzetén is van két magyar állampolgár, a Maldív-szigeteken pedig további négy magyarról tud a külügy. 

Szijjártó szerint minden külföldön tartózkodó, rendkívüli intézkedéssel érintett, így akár karantén alá vont magyar állampolgárral felveszik a kapcsolatot, és megpróbálnak mindenben segíteni nekik.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: Index


Megtekintések száma: 3550

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet