Megvan Jézus állítólagos síremléke, és már a korát is tudják - állítják a régészek

2023. július 24., hétfő
Régészek számoltak be a felfedezésről. Lezárulhat a kereszténység egy korszaka?

Megdöbbentő adatok láttak napvilágot arról a régészeti helyszínről, melyet korábban már kinyilvánítottak Jézus síremlékének.

Az elmúlt évszázadok során a jeruzsálemi Szent Sír-templomot számtalan csapás érte. Mivel az épületet 1009-ben lerombolták, majd újjáépítették, sok szakértő nem tartja valószínűnek, hogy a mai templom valóban Jézus Krisztus állítólagos nyughelye felett áll.

Egy, a National Geographic által támogatott kutatás azonban most azt igazolja, hogy a templomban a rómaiak által azonosított sír fekszik.

Vagyis egyezik a helyszín azzal, amit a 4. századi rómaiak találtak, és Jézus sírjaként azonosítottak.

Erről a helyről, és magáról a rá épült templomról úgy tartják, hogy Jézus eltemetésének helyére emelték. Vagyis itt feküdhetett egykoron Jézus lepelbe bugyolált teste, és itt ment végbe a feltámadás folyamata is, mely a mai napig az egyik legnagyobb tudományos rejtélynek számít.

A temetkezési barlang tényleg létezik a templom alatt, és ennek jó részét a megfelelő időben hozták létre, Nagy Konstantin uralkodása alatt.

Amikor a szakértők 2016 októberében megvizsgálták a helyszínt, felfedezték, hogy az újabb burkolat alatt egy régebbi, törött márványréteg található. Sokáig azonban nem derült ki egyértelműen, hogy ez a borítás mikor készült.

Az Antonia Moropoulou vezette csapat a helyszíni munkálatok során azt is felfedte, hogy a szentély falain belül máig megtalálhatóak az eredeti temetkezési barlang maradványai.

A déli falnál vett legkorábbi minták 335-ből származtak, ami igazolja, hogy az építkezés a római korban kezdődött.

A későbbi habarcsnyomok a már ismert adatokkal, például a 11. századi újjáépítésre, illetve a 16. századi helyreállításra vonatkozó információkkal voltak összhangban.

A kutatóknak tovább kell vizsgálódniuk, hogy még inkább tisztázva legyen a kérdés, de nagyon valószínű, hogy rengeteg kérdés végére tehetünk majd pontot Jézus sírhelyével kapcsolatban, mely a kereszténységre is hatással lehet.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség vallás jézus történelem régészet


Megtekintések száma: 177369

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet