Megvan, ki áll valójában? az ukrán-orosz konfliktus létrehozása mögött?

2018. december 2., vasárnap
Hamar előálltak a tervekkel, amiket válaszlépésnek álcáznak most!

Mindig szeretem (a mozaikok megértése mellett) a világpolitika kritikus eseményei után látni - ahogy szinte mindig kivétel nélkül és órákon vagy napokon belül - kirajzolódnak azon érdekek és csoportok, melyek egy-egy konfliktus létrehozása és kirobbantása mögött állnak. A legfrissebb ukrán provokáció esetében sincs ez másként.

Ki áll az ukrán-orosz konfliktus létrehozása mögött?

A Kercsi-szorosban létrejött súlyos incidens és titkosszolgálati akció Oroszország 'kényszerhelyzetbe hozására" és provokálására nagyon hamar előugrasztotta a 'nyulat a bokorból' (számomra legalábbis), vajon kik állhatnak az eset mögött.

CUI BONO? Ki profitál belőle és milyen intézkedések, reakciók követik az eseményeket? Mindig ezt szoktam mondani azoknak, akik érteni szeretnék az eseményeket! Problem - Reaction - Solution

Sorolom a mai válaszlépéseket, melyek már eleve az asztalon voltak, mint bevezetésre váró intézkedések - és azonnal megértitek ti is:

1. Donald Trump lemondta (vagy lemondatták vele) a Vlagyimir Putyinnal tervezett találkozóját, amit Argentínában a G20-csúcson tartottak volna.Az ürügy: az ukrán - orosz válság.

2. Nagyon fontos:

Az Északi Áramlat 2 földgázvezeték építésének leállítását, és a NATO fekete-tengeri jelenlétének megerősítését sürgette Petro Porosenko ukrán államfő.

Tehát azonnal nekimennek az USA által tűzzel-vassal ellenzett orosz földgázvezetéknek, mely orosz gázzal látja el Németországot és Európa egy részét. Láttuk, mennyire erős lobbi-és titkosszolgálati tevékenységgel próbálta Washington megfúrni északon ezt a tervet.. .- ahogy sikerült is nekik kiütni a Déli-Áramlat eredeti tervét.

A szabad világ jövője dől el ezekben a napokban Ukrajnában" – fogalmazott Petro Porosenko, aki interjút adott a Bildnek is, amelyben úgy nyilatkozott, hogy

"Vlagyimir Putyin orosz elnök teljes egészében el akarja foglalni Ukrajnát."

Mindkét interjúban hangsúlyozta, hogy a Nyugatnak egységes és határozott választ kell adnia Moszkva lépésére."

A Berliner Morgenpostban kifejtette, hogy e válasz részeként jelle kell állítani az orosz földgázt Ukrajna megkerülésével Nyugatra szállító Északi Áramlat 2 földgázvezeték építését, és az elrettentés céljából meg kell erősíteni Németország és szövetségesei katonai jelenlétét a Fekete-tengeren."

TEHÁT A NATO-t MÁR A FEKETE-TENGERRE KELL VINNI!

(vajon kinek a terve lehetett ez már jóval korábban? Ugye kezditek érteni?)

A Bildben közölt interjúban úgy fogalmazott: reméli, hogy a NATO-ban vannak tagállamok, amelyek hajlandók hadihajókat vezényelni az Azovi-tengerre, hogy hozzájáruljanak Ukrajna biztonságához.

Hadihajókat az Azovi-tengerre? És vajon kinek a hadihajói lennének azok?

(Ugye még jobban értitek már?)

3. NATO vagy amerikai katonai bázis Ukrajnában való létrehozását kérte Poroshenko.

Célban is vagyunk! Ugye mindenki számára összeállt a kép, ami persze a VilagHelyzete olvasók számára kezdettől világos volt: Már 2015-ben írtam erről:

Ne feledjétek az egyik legfontosabb VilagHelyzete Cikket, melynek ismerete nélkülözhetetlen, a mai világpolitikai folyamatok megértéséhez:

Kötelező tananyag: Az USA stratégiájának nyílt beismerése felfedte a háborúk és a mostani válság okait !

"Az USA legfontosabb érdeke az elmúlt száz évben, az I. és a II. világháborúban, valamint a hidegháborúban is abban állt, hogy Németország és Oroszország viszonya hogyan alakul. Mert ha ezek az érdekek összefonódnak, akkor ez lenne az egyedüli hatalom a világon, ami ránk nézve veszélyt jelentene.

A mi legfontosabb érdekünk, hogy ez az eset ne következzen be!" 

OSZD MEG másokkal is!

összeesküvés politika háborúk játszmák


Megtekintések száma: 30106

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet