Megvannak Noé bárkájának tervrajzai: ősi leírás egy titokzatos szerkezetről!

2019. március 19., kedd




Egy régi, több ezer éves agyagtáblán találták meg a legendás bárka állítólagos tervrajzait.

Noé bárkájáról sok legenda kering, és a tudósok és régészek nem tudnak dűlőre jutni a Biblia szakértőkkel arra vonatkozóan, hogy hogyan is nézett ki pontosan a valóságban Noé bárkája, valamint, hogy milyen technológiát használtak az építése során.

Rejtélyes négyezer éves agyagtábla

Már számtalan elmélet született az alakjára vonatkozóan. Vannak, akik szerint a bárja egy hatalmas téglatest alakú fadoboz volt, míg mások egy teknőhöz hasonlították.

Egy újabb elmélet szerint viszont korong alakja volt, de beszéltek már korábban piramisról is.

Előkerült nemrégiben egy közel négyezer éves, ékírással borított agyagtábla, mely magyarázatot adhat az évszázados rejtélyre.

Egyrészt a táblát megvizsgálták a régészek, és kormeghatározás alapján megállapították, hogy valóban hiteles a kora, négyezer évvel ez előttről származik.

Noé bárkájának tervrajza?

Azonban a legnagyobb megdöbbenés akkor történt, amikor az ékírás jelentését próbálták megfejteni. Ugyanis kiderült, hogy ez egy leírás arra vonatkozóan, hogyan kell bárkát építeni.

Akkoriban az ősi Babilóniai területeken olyan hajókat építettek, melyek korong alakúak és több szintesek voltak. Épp olyanokat, amilyenről az agyagtábla írt.

Sokan ezért úgy gondolják, hogy a tábla pontos instrukciókat tartalmaz Noé bárkáját illetően.

Az akkor és ott elterjedt hajók mintájára épülhetett a régészek szerint. Ha pedig így van, akkor valójában korong alakú volt, és több felsőbb szinttel is rendelkezett.

Noé bárkájának valódi alapja

Sokan úgy sejtik, hogy a Bibliai bárka történet nem valódi. Vagy legalábbis nem abban a formában, ahogyan le van írva. Köztudott, hogy a Biblia sokszor sokkal ősibb történetek kiszínezett változatából építkezett.

Vélhetően így volt ez a Noé bárkájának történetével is. Eredetileg egy özönvíz leírása volt, ahol egy család bárkát épített, majd megmenekült általa.

Ezt később az évszázadok múlásával tovább színezték, míg végül ebben a jelenleg ismert formájában került bele a Szent Könyvbe. Azóta sem tudni, hogy mi is volt valójában a pontos igazság az egészről.

Sokan éppen ezért a Bibliát nem tartják hiteles írásnak, és még képletes jelentését és történeteit is megkérdőjelezik.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek biblia noé özönvíz


Megtekintések száma: 97538





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet