Menekültek vették át a hatalmat egy hajó felett, és eltérítették: Salvini szerint csak bilincsben szállhatnak partra

2018. július 13., péntek




Egyre nagyobb a menekültkáosz...

A fedélzeten tartózkodó migránsok megtámadták az őket kimentő olasz teherhajó legénységét és Olaszország felé térítették el a hajót.

Danilo Toninelli olasz infrastrukturális miniszter döntése nyomán a szicíliai Trapani kikötőjébe érkezik meg az a több mint hatvan afrikai migráns szerda délután, akiket Vos Thalassa olasz teherhajó mentett meg a Földközi-tengeren. Matteo Salvini belügyminiszter viszont azt akarja, hogy a migránsok bilincsben érjenek partot.

Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) nevű kormánypárthoz tartozó Toninelli döntött arról, hogy az olasz parti őrségnek a migránsokat szállító hajója olasz kikötőben teheti partra a csoportot. 

Ez az első alkalom, hogy migránsokat szállító hajónak nem a belügyminiszter, hanem a kikötők felett rendelkező infrastrukturális tárca vezetője ad engedélyt a kikötésre.

Matteo Salvini belügyminiszter kijelentette, mielőtt a 67 migráns leszáll a parti őrség Diciotti nevű hajójáról, tudni akarja mindegyik pontos nevét és nemzetiségét.

Hangsúlyozta, hogy a migránsoknak bilincsben kell partra szállniuk.

„Ezek bűnözők, nem menekültek, erőszakkal eltérítettek egy hajót, ezért börtönbe kell kerülniük, utána pedig visszavisszük őket hazájukba” – jelentette ki az olasz belügyminiszter.

Sokak szerint idehaza Európa többi részén is hasonlóan erős és határozott fellépés kellene.

Ezzel ugyanis meg lehetne üzenni a most úton lévőknek és az útnak indulóknak, hogy Európával nem tehetnek meg akármit, ráadásul a kontinens nem fogadja tárt karokkal őket.

Egyfajta Anti-Wilkommenskultur lehetne, ami fel tudná ébreszteni a kontinens más nemzeteit is a sokkból és az apátiából, melybe belesüllyedtek.

OSZD MEG másokkal is!

európa menekültek bevándorlás


Megtekintések száma: 12863





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet