Mérgezés: kerozint engedtek ki több iskola fölött, közel 70 diákot és felnőttet kellett kezelni

2020. január 17., péntek
Új hadviselés a lakosság ellen, vagy egy csúnya baleset?

A tisztviselők szerint 67 gyermeket és felnőttet kezeltek kedden, amikor a Delta légitársaság egyik repülőgépe üzemanyagot engedett ki a levegőben több iskola fölött, miközben kényszerleszálláshoz készülődött a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtéren.

A Los Angeles-i megyei tűzoltók szerint körülbelül 20 gyermek és 11 felnőtt a Park Avenue Általános Iskolában közvetlenül is érintkezésbe került az üzemanyaggal, miután az egy játszótéren ért földet.

További diákokat és felnőttet kezeltek a San Gabriel Avenue Általános Iskolában és a Tweedy Általános Iskolában South Gate-ben, a Jordan középiskolában és a 93. Utcai Általános Iskolában Dél-Los Angelesben, valamint a Graham Általános Iskolában Inglewood-ban.

"Olyan szaga volt, mint a gáznak," - mondta Eli Vasquez, a Tweedy diákja.

Néhány beteg bőr és szem irritációra panaszkodott, de miután szappannal és vízzel kezelték őket, végül nem kerültek kórházba.

A Los Angeles-i megyei tűzoltók később megerősítették, hogy az anyag valójában repülőgép üzemanyag, és azt állították, hogy valamennyi sérülés enyhe, bár ez nem nyugtatta meg a szülőket.

A CBS News szerint a Boeing 777 pilótái röviddel a felszállás után értesítést kaptak egy lehetséges kompresszor hibáról, amely befolyásolhatja a jobb hajtóművet. A pilóták felvették a kapcsolatot a légiforgalmi irányítással, vészhelyzetet hirdettek, megfordultak és kiengedték az üzemanyagot.

Néhány légiközlekedési szakértő azonban feltette a kérdést, hogy a pilóta miért döntött úgy, hogy a tartályokat éppen ott üríti ki.

Ross Aimer nyugdíjas United Airlines pilóta azt mondta, hogy a repülőgép pilótája túlságosan gyorsan cselekedhetett a repülőgép üzemanyagának kieresztésekor.

Aimer szerint a pilótáknak legalább 2500-3000 méter magasan kell lenniük a talajszint felett, hogy az üzemanyag elpárologjon, mielőtt elérné a talajt. Azt is mondta, hogy a modern repülőgépeket úgy tervezték, hogy azok túlsúllyal is képesek leszállni, és ez tovább kérdőjeleket vet fel a sürgősségi üzemanyag kieresztéssel kapcsolatban.

"Hacsak nincs tűz, nincs ok a rohanásra," - mondta. "A legtöbb pilóta hibát követ el, amikor egy vészhelyzet esetén siet. Bármi is volt az ok, könnyen átmehettek volna a víz fölött."

Az egészségügyi tisztviselők mindenkinek azt tanácsolták, aki kapott a repülőgép üzemanyagból, hogy zuhanyozzon le, szabaduljon meg a permetezett ruházattól és menjen orvoshoz, ha a tünetek továbbra is fennállnak.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes


Megtekintések száma: 69355

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet