Merkel beleszállt Magyarországba? Hadat üzent azoknak az országoknak, akik "nem tartják a sort"...

2019. május 22., szerda




"Nem akarunk együttműködni olyanokkal, aki meg akarják semmisíteni Európát..."

Angela Merkel német kancellár asszony újra megszólalt a nagypolitika ügyében, Európa várható jövőjével kapcsolatban.

Merkel korábban többször is ostorozta azokat az erőket, azokat az országokat, melyek nem álltak ki a menekültek korlátlan betelepítése mellett.

A kancellár asszony szerint ezek az országok mivel nem tartják a sort, valamilyen szinten Európa szétzilálói lehetnek, egyfajta romboló erők.

Az Európai Unió az együttműködés mellett döntő országok szövetsége, de természetesen vannak olyan politikai áramlatok, amelyek megvetik az értékeket és megpróbálják szétrombolni a közösséget

– mondta Angela Merkel a horvát kormányfővel, Andrej Plenkoviccsal közös sajtótájékoztatóján.

Ezzel az egésszel sokak szerint utalhatott részben Magyarországra is, és a velünk szövetséges olaszokra vagy lengyelekre is.

Egy újságírói kérdésre azt is hozzátette, hogy ezekkel az erőkkel igen határozottan kell majd fellépni a jövőben.

Ez pedig sokak szerint egyfajta "hadüzenet", mely kiadja a brüsszeli ukázt, hogy még keményebb műveleteket hajtsanak végre azokkal szemben, akik nem értenek velük egyet migrációs kérdésben.

Ezzel az egésszel csak az a baj, hogy Brüsszel mint valami diktatúra, nem tűr meg más véleményt, és nem ismeri fel, hogy éppen attól sokszínű és változatos az Európai Unió, hogy egyes tagországoknak lehet más a véleménye, de ettől még dolgozhatnának egy közös célért.

A brüsszeli elit azonban szemmel láthatóan egyenvéleményt akar "rászabni" az összes tagországra, mintha csak épp az Európai Egyesült Államok centralizált világképének megszületését látnánk épp a szemünk előtt...

európa politika merkel


Megtekintések száma: 74522





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet