Merkel borzalmas terve: minden Európainak kötelező lenne befogadnia a menekülteket az otthonába?

2018. június 5., kedd
A nagy mesterterv?

Nem akármilyen terv körvonalazódik már egy ideje Európa felett...

Kér néhány jóféle illegális migránst az otthonába? Ne, kérem, véletlenül se válaszoljon! Hiszen Angela Merkel új Európa-koncepciója megkíméli a Kedves Olvasót az ilyen döntésektől.

Az uniós Menekültügyi Hatóság majd kijelöli a megfelelő helyet Önnek saját lakásában, hogy ne zavarja a bevándorlók kényelmét. De a magyar kormánynak sem kell például saját külpolitikával bajlódnia, Brüsszel mindent megold helyette.

Ha Angela Merkelen múlik, a Kedves Olvasó pár éven belül egy egészen más Európában ébred majd fel. Meglehet, már annak sem fogják hívni, nehogy a név diszkrimináljon valakit.

A német kancellár „birodalmi” tervei eddig is sejthetőek voltak, de tegnap meglepő nyíltsággal beszélt róluk a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak.

Az időzítés aligha véletlen: a hétvégén ugyanis kiderült, hogy Merkel tudott a brémai menekültügyi kirendeltség ügyeiről. Ahol nem csak cukorkaként osztogatták a menedékjogot – 96 százalékban bólintottak rá a kérelmekre -, hanem bűnözők és terroristák is vásárolhattak megfelelő iratokat.

Merkel tudott erről, és nem tett semmit.

Na, a tegnap vázolt terve szerint a jövőben nem lesz ilyen probléma. Ugyanis egy Európai Menekültügyi Hatóság lenne hivatott elbírálni minden migráns-kérelmet. Mit jelent ez?

Mondjuk azt, hogy a török-görög határon egy megfáradt uniós hivatalnok ránéz az iraki menedék-kérőre, és azt mondja, neki a németországi Bochumban vagy a franciaországi Bordeaux-ban a helye. Avagy menjen Szigetszentmiklósra, a Kossuth utca négybe.

Miért? Csak. Avagy pontosabban: majd lesz egységes eljárási rendszer, meg ilyen-olyan metódus, meg képzés a bírálóknak, meg nagyszerű irányelvek. Egy valami nem lesz: az adott ország, annak lakója nem dönthet arról, akar-e bárkit befogadni, vagy sem!

Ez szépen, merkelien persze így hangzik: „Az új, közös európai menekültügyi rendszerhez több szolidaritás szükséges, minden tagállamnak hozzá kell járulnia a működtetéséhez”.

Ugyanilyen csábosan hangzik, hogy majd egyszerűsítik az unió működését. Ki ne akarna megszabadulni a brüsszeli-strasbourgi vízfejtől? Merkel azt ígéri, kisebb létszámú lesz az Európai Bizottság.

Jelenleg az EB-be minden tagállam delegál egy biztost. A kancellár szerint erre semmi szükség, majd rotálják őket. Az, hogy mitől hatékonyabb egy, mondjuk 15 fős testület, mint egy 27 tagot számláló, fogalmam sincs. De Merkelt sem a munka eredményessége érdekli, ő egy elvet akar lerombolni: azt, hogy minden uniós tagállam egyenlő, azonos jogokkal.

Ennek érdekében hozná létre az úgynevezett Európai Biztonsági Tanácsot is, az ENSZ hasonló testületének mintájára. A New York-i grémium tökéletesen működésképtelen valami, fontos kérdésekben vagy az amerikaiak, vagy az oroszok vétóznak.

Mik lennének a merkeli uniós BT jogkörei? Minden, ami összefügg a külpolitikával, biztonsággal. Azaz, lényegében: bármi és minden. Kik lennének a tagjai? Ha az ENSZ-mintát vesszük: néhány nagy, és rotációs rendszerben pár kicsi. Azaz de facto létrejönne egy német-francia szuperkormány, amelyet senki sem választott, de ahogyan az új „alapszabály” szerint lenne.

Létrejönne még egy testület: az Európai Valutaalap. Ezt a testületet sem választaná senki, úgy működne, mint az IMF. Ott az amerikaiak és a nagy európai országok súlya dönt, itt is német-francia dominancia lenne.

Mi a dolga ennek a szervezetnek? Idézzük Merkelt: 

„Az Európai Bizottsággal együttműködésben rendszeresen vizsgálná a tagállamok versenyképességét és a stabilitási paktum betartását, és szükség esetén olyan eszközökkel támogatná a külső tényezők miatt bajba kerülő országokat, mint amilyenekkel a Nemzetközi Valutaalap (IMF) támogatja tagországait az államháztartási stabilitás helyreállításában”.

Azaz két, senki által meg nem választott testület – a háttérben a mindenható Biztonsági Tanáccsal -, az Európai Bizottság és az Európai Valutaalap bármit megtehetne, amit akar. A tagállamoknak még a saját országukban sem lenne szava.

Mert ugye a Kedves Olvasó tökéletesen érti, hogy ilyen esetekben mit jelent a „vizsgálat” és a „szükséges eszközök” kifejezés?

Most mondhatnánk, hogy ellensúlynak ott van a tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács, ahol bárki vétózhat. Meg az Európai Parlament, ahova ugye mi választunk képviselőket.

Nos, az ET-ről a merkeli terv hallgat. A vétó kifejezés meg kimondottan gonosz, ha mégis lesz helye ennek a testületnek az új unióban, majd ott is „rotálnak” a megfelelő új szabályok szerint.

Mivel Angela Merkel demokrata, az Európai Parlament továbbra is megválasztaná. Csakhogy az elképzelés szerint már nem is nemzeti pártokra kellene szavazni, hanem úgynevezett transznacionális listákra. Azaz néppártira, szocdemre, zöldre, akármilyenre. melynek élén az országok erejének megfelelően német és francia politikusok, vagy kiszolgálóik állnának.

Erre értelemszerűen felénk a kutya sem menne el szavazni. De ez is a lényeg. Elég a megdolgozott, „európai érzelmű” szavazó, a többi mehet a levesbe.

Ez Merkel új európai álma.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 4847

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet