Merkel hadat üzent a magyaroknak! Ezt nem hagyhatjuk annyiban?!

2019. május 4., szombat
A nigeri látogatáson tartózkodó kancellár kifejtette: teljes mértékben egyetért Manfred Weberrel, az EPP csúcsjelöltjével, aki szerint a néppárt semmiféle módon nem fog együttműködni a radikális jobboldali pártokkal a május végi európai parlamenti választások után.

Angela Merkel egyúttal emlékeztetett arra is, hogy a Fidesz néppárti tagsága jelenleg fel van függesztve.

Orbán Vikor miniszterelnök csütörtökön Budapesten tartott közös sajtótájékoztatót Matteo Salvinivel, a Liga elnökével. Orbán hangsúlyozta, hogy meghatározó tényező, ki az, aki a bevándorlást támogatja, és ki az, aki ellenzi. 

Közölte: az EPP-től balra eső pártok a bevándorlás mellett vannak, az attól jobbra lévő pártok pedig - köztük a Salvini által alapított Népek és Nemzetek Európai Szövetsége (EAPN) - ellenzik azt.

A magyar miniszterelnök szorgalmazta, hogy az EPP legyen nyitott az együttműködésre a tőle jobbra álló pártokkal - például a Ligával -, mert szerinte Európának bevándorlásellenes politikai erők szövetségére van szüksége.

Elutasította Orbán Viktor felvetését a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer is, aki Angela Merkelt váltotta a pártelnöki tisztségben.

A politikus német hírportálokon idézett nyilatkozatában kiemelte, hogy

ha Orbán még inkább eltávolodik az EPP-től, nem lesz visszaút számára és a Fidesz számára.

Annegret Kramp-Karrenbauer hozzátette: a spanyolországi parlamenti választások eredménye is mutatja, hogy a közeledés a jobboldali populistákhoz "teljes tévút".

Ezzel egy új korszak kezdődhet a politika történelemben...

Brüsszel ugyanis jogi és politikai háborút indíthat ellenünk!

OSZD MEG másokkal is!

érdekes összeesküvés magyarország politika


Megtekintések száma: 19161

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet