Merkel hatalmas bukása: az EU csúcson senki sem támogatta a Magyarország ellenes javaslatot!

2018. február 23., péntek




Ő volt az értelmi szerzője annak, hogy csak azoknak osszanak pénzt az EU-ban, akik menekülteket fogadnak be. Hatalmas volt a felháborodás.

Nemrég erről szólt a média, és szinte mindenhol lehozták a hírt, hogy Angela Merkel ki akar szúrni a magyarokkal.

Persze nem arról van szó, hogy kipécézett minket, ő csak egy általános törvényjavaslatot adott be, aminek az a lényege, hogy a hozzánk hasonló bevándorlás ellenes országok ne kapjanak EU támogatást.

Vagyis gyakorlatilag elzárta volna teljes mértékben a pénzcsapokat.

Ez pedig hazánkat és a V4 országait egy az egyben ellehetetlenítette volna - állítják sokan.

A német álláspont szerint a strukturális támogatások elosztási szempontjaiban annak is tükröződnie kellene a jövőben, hogy egyes tagországok mennyire veszik ki a részüket a menekültválság közös kezeléséből, illetve betartják-e a jogállamisági elveket.

Ez volt az indok. Merkel a gyanú szerint kifejezetten ránk írta a törvényt, ugyanis a magyarok voltak az elsők és a legvehemenesebbek, akik felléptek a menekültek elosztása ellen.

Ha mi nem lettünk volna, akkor talán a többi ország sem szólalt volna fel ez ügyben.

Sokan kétkedve fogadták a Merkeli javaslatot, és szinte mindneki kritikákat fogalmazott meg a javaslattal kapcsolatban, ami hatalmas negatív fogadtatés végső soron.

Dalia Grybauskaite litván elnök azon véleményének adott hangot, hogy ezen uniós alapok egyetlen célja az EU szegényebb tagállamainak integrálása kell legyen. Vagyis nem lenne szabad feltételhez kötni.

“A jelenlegi szerződések értelmében a kohéziós és strukturális alapok a konvergencia javítását szolgálják, és nem mást” – mondta.

Persze a nagy Merkel feltételekhez kötné ezt a pénzt, mivel Magyraország kiszúrt vele, és kezdi megbuktatni a nagy néme Wilkommenskulturt...

A végén úgyis győzedelmeskedni fog az igazság, és egy szép napon a kancellár asszonyt saját emberei zavarják el.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes európa politika menekültek merkel


Megtekintések száma: 26729





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet