Merkel távozik: összeomlik a német - sosem volt - koalíció: új választások!

2017. december 21., csütörtök




Mit jelenthet ez Európára nézve?

Döbbenet. Annak ellenére, hogy a levegőben lebegett, és sokan azt tartották, hogy számítani lehet majd rá, mégis mindenkit sokként ért az, ami történt.

Nem sikerül az újabb nagykoalíció megalakítása Németországban, ezért előrehozott választást kell kiírni, amelyen a Kereszténydemokrata Unió (CDU) már nem Angela Merkel vezetésével vesz részt.

Vagyis ez óriási fordulat lehet Európa és Németország számára, mindkét irányba elindulhat az EU...

A szeptemberi Bundestag-választás után a győztes CDU/CSU a liberális Szabad Demokrata Párttal (FDP) és a Zöldekkel kezdett egyeztetést a közös kormányzásról, de a pártok színei alapján Jamaica-koalíciónak nevezett kormány gondolata elbukott, mert az FDP november 20-án kivonult a tárgyalásokról.

Úgy tudni, hogy ez lesz a második világháború utáni német történelem leghosszabb kormányalakítása. Az eddigi rekord 86 nap volt, 2013-ban állította fel a CDU/CSU és az SPD.

Innen két irányba folyhat tovább nem csak Németország, de egész Európa sorsa.

Ha egy Merkelhez hasonló személy szerez nagys befolyást, akkor tovább folytatódhat Európa hanyatlása, és a migráció beözönlése.

Sokan erre tippelnek, mivel a háttérhatalmi erők, a szabadkőművesség és egyéb érdekhatalmak nem fogják engedni, hogy olyan ember kerüljön ilyen pozícióba, akit nem tudnak befolyásolni, vagy nem az ő emberük.

Fontos ugyanis, hogy a bevándoroltatás továbbra is a terv szerint folyjon, és Európa gyengítése a meghatározott ütemezéssel történjen.

Valakiknek ugyanis egyértelműen a kontinens gazdasági és kulturális legyengítése, majd megsemmisítése az érdeke.

Azonban ha valami csoda folytán mégis megtörténne az, amit sokan nem várnak, hogy egy a háttérhatalmakkal nem lepaktáló, hanem velük szembenálló ember kerül Németország befolyásos pozíciójába, akkor a migrációs politika is végleg megváltozhat.

Feltehetően nem egyik pillanatról a másikra történne a dolog, de meglenne rá az esély, hogy így legyen, és alapjaiban változzon meg Európa.

Európa már most is beláthatatlan, és jóvátehetetlen károkat szenvedett. Rengetegen estek az iszlám terror áldozatul, akiknek a halála lényegében értelmetlen volt, mivel nem lett volna szabad meghalniuk.

Egy megfelelően erős és karizmatikus vezető a visszájára tudná az egészet fordítani, és a Wilkommenskultur a múlté lehetne.

Ha a németek hátat fordítanak a bevándorló seregnek, akkor azt fogja tenni idővel az EU többi tagországa is.

Vagyis egy kedvező dominó hatás indulhat el, mely egy ÚJ Európa hajnalát eredményezheti.

OSZD MEG másokkal is!

európa politika németország merkel választások


Megtekintések száma: 103946





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet