​Merkely Béla szerint ekkorra várható a harmadik hullám lecsengése

2021. március 6., szombat
Hát... ennek sose lesz vége...?!

Merkely Béla a Mandinernek adott interjújában elmondta, hogy a napi esetszámok erősödni fognak az elkövetkezendő hetekben, akár 8000 fölé is mehet tartósan, ám a valós fertőzésszám akár a többszöröse is lehet a hivatalos adatoknak.

A szakértő szerint, ha az oltási ütemet tartjuk, akkor a harmadik hullám akár május közepére le is csenghet, de a korlátozások miatt az új fertőzöttek számának növekedése már két héten belül megállhat.

Merkely Béla elmondta, hogy lehetséges, hogy már több millió ember átesett a koronavíruson, ám még így is 3-4 millió ember beoltására lenne szükség, hogy a megfelelő lakossági immunitás kialakuljon.

A szakértő elmondta, hogy az ő környezetében is minden második ember elutasító a védőoltásokkal kapcsolatban, de szerinte idővel a helyzet javulni fog.

Továbbá elmondta, hogy az oltási rend megváltoztatását ő is szorgalmazza. Merkely elmondta, hogy különböző vakcinák kombinálása valóban nem ajánlatos, habár arról nem tud, hogy bármilyen bajt okozna, de azt nem tudni, hogy a megfelelő immunitás így is létrejön-e.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 20078

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet