Meseszép virágzó sivatagok – amikor a természet rügyet bont a pusztaságban!

2016. november 8., kedd
Ki hinné, ha azt mondanánk, hogy a kopár sivatagok nem is mindig olyan kopárak, mint ahogyan azt a legtöbben beállítják. Egyes helyeken ugyanis tavasszal a szikár síkságot mesébe illő virágtenger árasztja el.

A sivatagokról valószínűleg mindenkinek ugyanaz jut az eszébe. Unott, kopár és puszta síkság, ahol az élet legkisebb jele sem mutatkozik.

Senkinek sem jutna eszébe mondjuk épp virágot szedni menni egy ilyen helyre.

Azonban tavasszal vannak olyan helyek, ahol ez a statikus állapot hirtelenjében megváltozik, és az élettelen sziklás tájat virágok és színes rügyek sokasága lepi el.

Többek között Kalifornia sivatagjai különlegesek ebből a szempontból, ugyanis kora tavasszal olyan extrém időjárási körülmények uralkodnak a vidéken, mely tényleg virágba borítja az egész sivatagot.Az Anza Borrego sivatag Kalifornia déli részén, San Diego tartományában foglal helyet. Tavasszal itt nagyobb mennyiségű esőzés is megtörténhet, mely enyhülést hoz a köves-bozótos vidékre, és virágok milliói lepik el a felszínét.

A Mojave sivatag nyugati részén elterülő Antilop Völgy hasonlóan gazdag pompába burkolózik tavasszal, ahol olyan sűrű a virágszőnyeg, hogy el is lehetne feküdni benne anélkül, hogy éreznénk a sivatag szikkadt és kemény talaját.

A szél és az eső mennyiségétől függően, az egész völgy narancssárgába öltözik, és kaliforniai pipacs tenger tölti be a látóhatárt.

A jelenség általában április-május környékén megy végbe, és akkor tetőzik, így aki Kalifornia vagy a Mojave sivatag környékén jár az adott időpontban, ne hagyja ki a sivatagot megtekintő túrát, ugyanis a látvány élete végéig végig fogja kísérni.

Hiszed vagy sem, de a világ legmelegebb sivatagja, a Halál völgye is kivirágzik annak ellenére, hogy az év legmelegebb időszakaiban az 57 fok sem ritka ott.

A Joshua Tree Nemzeti Park is páratlan látványt nyújt, színes és szokatlan formákkal rendelkező kaktusz állományával, ahol úgy érezhetjük, mintha csak egy mesébe csöppentünk volna.

érdekes hihetetlen érdekesség gyönyörű helyek utazás


Megtekintések száma: 82051

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet