​Mesterházy Attila: Mondjon le az összes baloldali pártelnök

2022. április 15., péntek
Az ellenzék nemhogy egységesnek, de kormányzóképesnek sem tűnt – mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában az MSZP volt elnöke, volt országgyűlési képviselője és a NATO Parlamenti Közgyűlésének alelnöke. M

esterházy Attila szerint az összefogás nem hozta meg a kívánt eredményt. Azt is mondta, hogy a pártelnököknek le kellene mondaniuk. Elárulta azt is, hogy kik lehetnének Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes utódai: Gurmai Zita és Ujhelyi István is indulnának szerinte a társelnöki posztért. Mesterházy szerint viszont először bocsánatot kellene kérni a szavazóktól.

Mesterházy szerint az ellenzék eddig három különböző technikával akarta elváltani a Fideszt. A volt pártelnök lesújtónak tartja, hogy

AZ IDEI VÁLASZTÁSON 1,1 MILLIÓVAL KEVESEBBEN SZAVAZTAK A BALOLDALRA, MINT A FIDESZRE.

106 körzetből 102-ben jobban szerepelt a Fidesz, 24 körzetben 60 százalék feletti eredménnyel. 2018-ban csak 5 ilyen körzet volt, és 3155 településen 42-ben nyert az ellenzék listája – mondta a volt MSZP-s képviselő. Vagyis sokkal rosszabb teljesítményt nyújtott a baloldal.

A főpolgármester ne örüljön annyira

Mesterházy szerint

ÉRDEMES KARÁCSONY GERGELYNEK ÓVATOSABBNAK ÉS ÖNKRITIKUSABBNAK FOGALMAZNIA A BUDAPESTI SZAVAZATOK TEKINTETÉBEN, MERT TÍZ SZÁZALÉKOT ERŐSÖDÖTT A FIDESZ A KORÁBBIAKHOZ KÉPEST, ÉS GYAKORLATILAG MINDENHOL TUDTA NÖVELNI A TÁMOGATOTTSÁGÁT.

Mesterházy arra a kérdésre, hogy kell-e felelősöket keresni, azt válaszolta, hogy

MEGDÖBBENT AZ ELÉRT EREDMÉNYEN, ÉS ELKÉPESZTŐNEK TARTJA, AMIT A BALOLDAL MŰVEL.


Megtekintések száma: 4146

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet