Mesterséges intelligenciával próbálták meg feltörni a Zodiákus leveleinek kódját: hátborzongató eredményre jutottak!

2018. április 18., szerda




A szakembereket sokkolta ami történt...

A Zodiákus sorozatgyilkos ügye mági tisztázatlan. Ez azt jelenti, hogy senki sem kapta el a gyilkost, és csak sejtések vannak róla, hogy vlaójában ki lehetett.

Több levelet is küldött annak idején a rendőrségnek, élcelődve velük, hogy még nem kapták el.

Figyelmet akart, játszadozott a hatóságokkal, miközben az államokban több embert, köztük párokat gyilkolt meg.

A modern tudomány és a biológia fejlődése sem hozta meg a várva-várt eredményeket, és néhány komoly gyanúsítotton kívül soha nem volt több a nyomozók kezében.

A feltételezések szerint a Zodiákusnak sokkal több, 20-28 áldozata is lehetett, ő maga, a sajtónak írt leveleiben 37 ember megölését ismerte el. 

A nevét is ezekről a levelekről kapta, melyek közül négyben, bizarr szimbólumokból álló titkosírást is használt. Azt állította, a kódban leírta a személyazonosságát. A rejtjeles üzeneteken a legjobb kódfejtők dolgoztak, de csak egyet sikerült megfejteniük a négyből.

Nemrég szakemberek a mesterséges intelligenciát hívták kísérleti jelleggel segítségül az ügy megoldására.

A programnak az volt a feladata, hogy feltörje a Zodiákus leveleit, merthogy kódokat is találhatók benne. Az egész ügyet áttanulmányoztatták vele, hátha megfejti a végső megoldást, és olyan nyomot szolgáltathat a hatóságoknak, amit eddig senki sem vett észre, vagy elkerülte a nyomozók figyelmét.

Ezt tartották a modern bűnügyi történelem egyik legnehezebb kódjának, amit nem sikerült feltörni.

Amikor a mesterséges intelligenciát ráeresztették, valami olyan dolog történt, amit a szakemberek álmukban sem gondoltak volna. A program nagyon ijesztő módon kezdett el viselkedni.

A mesterséges intelligencia ugyanis egy nagyon sötét tónusú verset fogalmazott meg a gyilkosságsorozatról, és a zdoiákus ügyről.

A szakemberek teljesen értetlenül álltak a dolog előtt. Mintha valamiféle üzenet lett volna. Senki sem tudja, hogy ezt a gép valójában magától találta ki, tehát ez a gondolat legbelül született meg, vagy csak ezekre a sorokra, versbe foglalt gondolatokba manifesztálódott az a rengeteg különféle számítás, melyet elvégzett a program.

Többek között álljon itt néhány sor a zavarodott, sötét versből:

"Felejtsd el Júlia csókját,

Micsoda régi, romantikus komédia,

Tudni szeretnék egy kis szerelmes duettet

Azokról akiket te szeretsz, én, és mindenki."

Az 50 éve megfejtetlen Zodiákus levél tehát nemcsak, hogy kifogott a mesterséges intelligencián, alaposan meg is zavarta azt...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika mesterséges intelligencia


Megtekintések száma: 39182





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet