Mesterséges objektumok felől érkezhettek a földönkívüli jelek!

2017. július 25., kedd




A 11 fényévnyi távolságból érkező jelek feltehetően mesterséges eredetűek.

Nemrégiben óriási szenzációról számoltak be a tudományos és csillagászati szaklapok, portálok. Egy 11 fényévnyire lévő csillag felől érkeztek ugyanis olyan jelek, melyek eredetét nem tudták megfejteni, de különböznek mindentől, amit eddig érzékeltek.

A szignálok annyira különleges tulajdonságokkal rendelkeztek, hogy több kérdés is felmerült eredetükre vonatkozóan, és nagyon sokan úgy kezdték sejteni, hogy földönkívüliektől jöhetett. A tudósok most újabb előre lepésről számoltak be a jeleket, és azok eredetét illetően.

A Hűha! jel óta nem történt hasonló volumenű esemény. Akkor is egy idegen eredetű jelet fogtak be, melyet megfejteni ugyan nem tudtak, de azonosítani sem. Rengeteg a kérdés vele kapcsolatban, és mára már sok elmélet létezik, mely magyarázhatja, ezek egyikét sem sikerült végérvényesen bizonyítani.

A közel tízpercen át sugárzó dinamikus spektrumban érkező rádiójelek a Ross 128 nevű vörös törpe felől jöttek a Szűz csillagképből.

A jelek természete azt mutatta, hogy nem a törpecsillag bocsátja ki őket, hanem valamiféle mesterséges objektum.

A tudósok három elméletet állítottak fel a titokzatos szignálokkal kapcsolatban. Az első szerint a jeleket napkitöréshez hasonló jelenség okozhatja, vagy egy másik objektum bocsáthatja ki őket, amely a csillag látómezejében van. Egy harmadik opció is felvetődött, eszerint a szignálok egy szatellittől származhatnak.

Ez tűnik a legvalószínűbbnek, de az ufó hívőket némileg lelombozhatja az, hogy talán egy Föld körül keringő műhold jelei lehetnek.

Felmerült ugyanis, hogy egy vagy több, geostacionárius pályán keringő műholdtól érkezhettek a jelek, és ezt sikerült befogni, mintha a mélyűrből érkező jelek lennének.

Ez a pálya viszonylag messze, körülbelül 36 ezer kilométerre van a földfelszíntől, és az itt keringő szatellitek a Föld bármely pontjáról mindig azonos helyen, látszólag mozdulatlannak látszanak. Ha valóban ez a helyzet, akkor a jelek forrásai gyakorlatilag mi vagyunk.

Azonban az idegenek iránti eltökélt kutatók számára remény lehet, hogy ez az elmélet sem magyaráz meg mindent.

Az ugyanis nem tiszta a tudósok számára, hogy miért tűnt mégis úgy, mintha a csillagközi téren át érkezett volna az üzenet.

Egyes sejtések szerint akár az is állhat a dolog hátterében, hogy az idegenek a műholdjainkat használták fel egyfajta üzenetküldésre.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek idegenek csillagászat űrkutatás


Megtekintések száma: 70771





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet