Mesterséges struktúra látható a Bennu aszteroida felszínén?

2016. augusztus 7., vasárnap




A NEOSSAT által készített képeken az aszteroida felszínén egy idegen piramishoz hasonlító alakzat tűnik fel. Mesterséges komplexum van a felszínbe ágyazva?

A Bennu aszteroida már korábban is bekerült a hírekbe azzal, hogy 160 év múlva becsapódhat Földünkbe, ezzel globális kataklizmát okozva.

Maga az égitest egyébként nem nagy, de kozmikus becsapódás során ez a kis méret is elég lenne, hogy olyan sérülést okozzon bolygónknak, melyet évtizedekig nem tud majd kiheverni.

Azt azonban kevesen tudják, hogy a Bennu már korábban is reflektorfénybe került, ugyanis 2014-ben a NEOSSAT műhold által készített fényképen tanulsága szerint egy

olyan felszíni formációval rendelkezett, mely egyértelműen mesterséges eredetűnek látszott.

bennu-piramis

Akárhogy nézzük, tényleg nem lehet nem észrevenni azt, hogy az aszteroidáról készült felvételen egy nagy, piramis alakú komplexum emelkedik ki a felszínből.

Az égitest maga körülbelül 510 méter, így a rajta látható komplexum 15-20 méter lehet.

Érdekes módon a Bennuról még egyetlen nagyon részletes hivatalos felvétel sem készült azon a néhány, nagyon szemcsés, nevetségesen rossz minőségű képen kívül, melyet a NASA közreadott.

A lenti videó a NEOSSAT több felvételéből alkotott összefüggőbb animáció, vagy mozgókép.

A hetekben NASA egy olyan küldetést jelentett be, amelyben egy OSIRIS-REx nevű automatikus űrjárművet küldenek az űrbeszeptember 8-án, hogy aztán két évnyi utazás után randevúzhasson a Bennuval, és kőzetmintákat és egyéb adatokat gyűjtsön a felszínről.

Sokakban felmerült az, hogy a NASA azért tervezi ezt a missziót, hogy a Bennu felszínén látható piramist megvizsgálja.

A hivatalos verzió szerint kőzetmintákat gyűjtenek be, de titokban a piramis alakú komplexumról készítenek közeli felvételeket.

A szkeptikusok azonnal hamisítványnak gondolták a képeket, és azt állították, hogy mag a mozgóképes felvétel sem eredeti. Mások pedig azt, hogy mindez csak a lejáratás része, a kiszivárgott információk nagymértékű eltusolása, elbagatellizálás.

Vannak olyan vélekedések is, hogy a felvételeken nem is piramist látni, hanem egy nagyobb fajta vulkánt, esetleg egy hegyes kiszögellést a felszínből.

piramis-a-bennu-aszteroidan

Ezekkel a teóriákkal szintén csak az a baj, hogy

a képek alapján látszik: a komplexumnak négy jól meghatározható oldala van, és szabályos élei.

Talán egy ősi civilizáció nyomai. Vagy a Bennu korábban egy hatalmas bolygó része volt, ami valami okból megsemmisült, és ez a kis darabka az űrbéli térbe kilökődve elkezdett vándorolni.

De az is lehet, hogy szándékosan építették a piramist az aszteroida felszínére, és talán valamiféle bányászati tevékenységre utal.

Egy új elmélet szerint akár valamiféle jelzőrendszer is lehet, mely egyfajta kozmikus GPS rendszerként helymeghatározásra szolgál más civilizációk számára.

Eszerint nem csak a Bennun, hanem más égitesteken is lehetnek hasonló szerkezetek.

Sőt, merészebb elképzelések szerint maga a Bennu mint olyan, nem is létezik, és az egész "égitest" egy mesterséges objektum... Bárhogyan is legyen, a NASA a Bennu-misszióval közelebb kerül majd a válaszokhoz, ám abban biztosak lehetünk, hogy ezt aligha fogják megosztani a közvéleménnyel...

ufó idegen idegenek összeesküvés


Megtekintések száma: 11513





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet