Mesterséges tárgyat találtak a náci aranyvonat ásatásán! Sínen van az arany?

2016. augusztus 18., csütörtök




Úgy tűnik, talán tényleg megtalálják a legendás aranyvonatot, melyek a nácik által összehordott elveszett rakomány lehet. Az nemrég megkezdődött ásatás helyszínén a földben ugyanis mesterséges eredetű tárgyat találtak.

Az elméletek szerint 1945-ben a nácik egy aranyszállító vonata szőrén-szálán eltűnt. Valószínűleg a föld alá temethették a rakományával együtt, amely 300 tonna arany volt.

Egy csapat úgy gondolja, hogy megtalálta a vonat pontos helyét, és ott most ásatásokat végez.

Összesen 35-en dolgoznak a helyszínen, amely egy vasúti pályával párhuzamos vasúti töltés. A domb a Wroclaw és Walbrzych városát összekötő sínpár közvetlen   szomszédságában található Lengyelországban.

naci-aranyvonat-5

Eddig 12 méter mélyre sikerült leásniuk. Habár vonatot nem, de nehéz köveket sikerült találniuk, amelyet már részleges sikernek könyveltek el.

Azonban az internetes közösség mindent jobban tud, szerintük az efféle kövek azon a környéken mindennaposnak számítanak.

Szerdán az ásatást végzők közzétettek egy közleményt, amely szerint a földből "mesterséges eredetű" anyagok, egészen pontosan agyagdarabok kerültek elő.

A felfedezés arra engedi következtetni a kincsvadászokat, hogy az egész építményt ember alkotta.

agyagdarab

Sajnos síneket még nem sikerült találni. Az ásatás természetesen tovább folytatódik. A nap során újabb helyen kezdenek el ásni.

Egyre többen bizakodóak az ásatásokat illetően. Ha valóban az elveszett vonat nyomára bukkannak, akkor rábukkannak az általa szállított titkos rakományra is, mely rendkívül értékes lehet.

Sok teória kering arról, hogy pontosan mit is szállíthatott a szerelvény, a legelterjedtebb elmélet szerint a nácik által összerabolt aranyat és ékszereket rejtették el rajta, más források szerint akár veszélyes robbanószerkezetek is lehetnek rajta.

Éppen ezért rendkívül óvatosan kell majd eljárni a leletek és a vasúti vagonok feltárásánál.

rejtély rejtélyek kincs kincsek


Megtekintések száma: 18520





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet